Ji24.lt receptų konkursas „Sultinga vištiena“! Dalyvaukite ir laimėkite kepsninę!

Vištiena / „Fotolia“ nuotr.
Vištiena / „Fotolia“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2014-05-19 12:50
AA

Portalas Ji24.lt skelbia kepsnių sezono pradžią ir kviečia jus, mielieji skaitytojai, dalyvauti mūsų rengiamame receptų konkurse!

Laukas. Smagi kompanija. Dūmo kvapas. Ir, žinoma, sveikai ant grotelių iškepta mėsytė. Ji atrodo taip gražiai, kad būtina išsitraukti telefoną, įamžinti tą vaizdą ir būtinai nusiųsti į „Facebook'ą“, kad paerzintumėte draugus...

Tačiau šįkart siūlome nuotrauką bei mėsos (tik vištienos!) paruošimo receptą siųsti portalui Ji24.lt. Kodėl? Nes už receptą gausite ne vien tik „Patinka“, bet dar galite laimėti nuostabių prizų!

KONKURSO TAISYKLĖS

♦ Pasidalykite su mumis savo skaniausios ir sultingiausios vištienos marinato receptus ir laimėkite puikius „Vilniaus paukštyno“ įsteigtus prizus.

♦ Originaliausių ir geriausių vištienos marinatų receptus iki birželio 5 d. siųskite mums elektroniniu paštu konkursai@zlg.lt.

♦ Receptus aprašykite kuo išsamiau ir nepamirškite pridėti nuotraukos.

♦ Atsiųstame laiške nurodykite savo vardą, pavardę ir miestą, kuriame gyvenate.

♦ Receptus prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis.

KONKURSO EIGA

Ji24.lt ir „Vilniaus paukštyno“ rengiamas konkursas truks tris savaites, pagrindinio prizo laimėtoją išrinks redakcija. Kitų trijų prizų laimėtojus rinks portalo skaitytojai.

♦ Jūsų atsiųstų receptų su nuotraukomis lauksime iki birželio 5 d.

Birželio 6-ąją skelbsime balsavimą – jo metu skaitytojai išrinks tris geriausių receptų autorius, kuriems atiteks dovanų kuponai apsipirkti „Kaišiadorių paukštyno“ firminėse parduotuvėse.

Birželio 9-ąją bus paskelbti konkurso nugalėtojai.

KONKURSO PRIZAI

♦ Redakcijos sudarytos komisijos atrinkto geriausio recepto autoriui atiteks pagrindinis konkurso prizas – universali kepsninė COBB ir 5 kg „Fiesta“ marinuotos mėsos produkcijos.

COBB kepsninė / Gamintojo nuotr.

COBB – tai kepsninė, rūkykla, orkaitė, garpuodis ir viryklė viename! COBB kepsninė yra lengva ir pritaikyta naudoti bet kurioje vietoje: ant smėlio ar žolės, kemperyje, valtyje ar balkone, žiemą ir vasarą. Naudodami papildomus kepsninės priedus, iškepsite bet kokį kepsnį, vištą, picą, blynus ar bandeles, išrūkysite žuvį, pagaminsite plovą, troškintas daržoves ir net išsivirsite sriubą.

COBB kepsninėje galima kepti „sausai“ (kaip įprastoje kepsninėje) arba „drėgnai“, kai į specialų griovelį įpilamas vanduo su prieskoniais, alus ar vynas. Tokiu būdu iškepti kepsniai ne tik įgauna subtilų skonį ir aromatą, bet būna itin sultingi ir minkšti. Iš kepsnių išsiskyrę riebalai patenka ne ant įkaitusių anglių, o į tą patį griovelį, esantį vidinio indo apatinėje dalyje. Taip neišsiskiria kancerogeninės medžiagos ir gaminamas maistas būna sveikas.

♦ Dar tris papildomus prizus laimės skaitytojų išrinktų (skiriami balsai) receptų autoriai, jiems atiteks:

  • 1 vieta – 200 Lt vertės dovanų čekis apsipirkti „Kaišiadorių paukštyno“ firminėse parduotuvėse;
  • 2 vieta – 100 Lt vertės dovanų čekis apsipirkti „Kaišiadorių paukštyno“ firminėse parduotuvėse;
  • 3 vieta – 50 Lt vertės dovanų čekis apsipirkti „Kaišiadorių paukštyno“ firminėse parduotuvėse.

Konkurso dalyvių atsiųsti vištienos marinato receptai – rasite ČIA.