Išrinkite portalo Ji24.lt receptų konkurso „Sultinga vištiena“ laimėtojus!

Vištiena / 123rf.com nuotr.
Vištiena / 123rf.com nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2014-06-06 15:14
AA

Tris savaites trukęs portalo Ji24.lt ir „Vilniaus paukštyno“ rengiamas konkursas „Sultinga vištiena“ baigėsi, tad skelbiame balsavimą, kurio metu prašome jūsų, mielieji skaitytojai, rinkti gardžiausią sultingiausios vištienos receptą.

Kokių tik vištienos kepimo variantų mes nesulaukėme – peržvelgę visus mums atsiųstus receptus, išmoksite išsikepti vištieną su rabarbarais, ananasais, garstyčiomis, persikais, mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais, galėsite pasigaminti sultingąjį „Kruvinosios Meri“ mėsainį ar vištienos širdelių šašlyką...

Savaitgalį išbandykite mūsų ištikimųjų skaitytojų siūlomus receptus ir tikrai nenusivilsite, o kol ant laužo čirškės vištiena, žemiau pateiktoje apklausoje atiduokite savo balsą.

Kaip balsuoti?

Išsirinkite, jūsų manymu, patį originaliausią, skaniausiai atrodantį receptą ir viršutinėje kairėje nuotraukėlės pusėje pažymėję varnelę, spauskite mygtuką „Balsuoti“.

Jei norite pasižiūrėti visą receptą ir galbūt jį patys išbandyti, spauskite ant žalios spalvos nuorodos po dominančiu receptu.

Prizai

Trims skaitytojų atrinktiems ir daugiausia balsų surinkusiems konkurse dalyvaujančių receptų autoriams atiteks:

  • 1 vieta – 200 Lt vertės dovanų čekis apsipirkti „Kaišiadorių paukštyno“ firminėse parduotuvėse;
  • 2 vieta – 100 Lt vertės dovanų čekis apsipirkti „Kaišiadorių paukštyno“ firminėse parduotuvėse;
  • 3 vieta – 50 Lt vertės dovanų čekis apsipirkti „Kaišiadorių paukštyno“ firminėse parduotuvėse.

Redakcijos sudarytos komisijos atrinkto geriausio recepto autoriui atiteks pagrindinis konkurso prizas – universali kepsninė COBB ir 5 kg „Fiesta“ marinuotos mėsos produkcijos.

COBB kepsninė / Gamintojo nuotr.

COBB – tai kepsninė, rūkykla, orkaitė, garpuodis ir viryklė viename! COBB kepsninė yra lengva ir pritaikyta naudoti bet kurioje vietoje: ant smėlio ar žolės, kemperyje, valtyje ar balkone, žiemą ir vasarą. Naudodami papildomus kepsninės priedus, iškepsite bet kokį kepsnį, vištą, picą, blynus ar bandeles, išrūkysite žuvį, pagaminsite plovą, troškintas daržoves ir net išsivirsite sriubą.

COBB kepsninėje galima kepti „sausai“ (kaip įprastoje kepsninėje) arba „drėgnai“, kai į specialų griovelį įpilamas vanduo su prieskoniais, alus ar vynas. Tokiu būdu iškepti kepsniai ne tik įgauna subtilų skonį ir aromatą, bet būna itin sultingi ir minkšti. Iš kepsnių išsiskyrę riebalai patenka ne ant įkaitusių anglių, o į tą patį griovelį, esantį vidinio indo apatinėje dalyje. Taip neišsiskiria kancerogeninės medžiagos ir gaminamas maistas būna sveikas.