Iškrovos dienos: 21 receptas geresnei savijautai ir atjaunėjimui

Arbūzas. / Fotolia nuotr.
Arbūzas. / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2016-05-31 19:00
AA

Besilaikant kokios nors dietos, ypač jeigu turite antsvorio, retsykiais patartina daryti iškrovos dieną. Viena iškrovos diena per savaitę padeda numesti svorio, nes jos metu efektyviai deginamos riebalų atsargos, susinormalizuoja medžiagų apykaita, iš organizmo kartu su šlapimu pašalinamas druskos perteklius ir šlakai.

Iškrovos dienos skirstomos į baltymų (pieno, varškės, mėsos), angliavandenių (cukraus, uogų, vaisių, daržovių, ryžių), riebalų (grietinės, grietinėlės, sviesto) ir kombinuotos. Besirinkdami iškrovos dieną, būtinai atsižvelkite į tai, kokius produktus toleruoja jūsų organizmas, ir į tai, ką labiau mėgstate valgyti.

Kad iškrovos diena būtų efektyvesnė, išvakarėse būtina atsisakyti vakarienės, o per pačią iškrovos dieną nedirbti sukaus fizinio darbo ir kuo daugiau ilsėtis lovoje.

Iškrovos dienas rekomenduojama daryti ne dažniau negu 1 kartą per savaitę. Jas galima kaitalioti arba laikytis vienos, labiausiai patinkančios iškrovos dienos.

1. Pieno. 6 kartus per dieną kas 2 valandas išgerti po 100 g pieno. Nakčiai išgerti 200 g vaisių sulčių su 20 g cukraus arba gliukozės.

2. Kefyro. 6–8 kartus per dieną kas 2–3 valandas išgerti 1,5 l neriebaus kefyro.

3. Rūgpienio. 6–8 kartus per dieną kas 2–3 valandas išgerti 1,5 l rūgpienio.

4. Varškės (2 variantai):

  • 600 g neriebios varškės bei 60 g grietinės padalinti į 4 dalis. Taip pat per dieną išgerti puodelį kavos su pienu, bet be cukraus ir 2 stiklines erškėčių užpilo.
  • 600 g neriebios varškės, 50 g cukraus, 2 puodelius kavos su pienu, 2 stiklines erškėčių užpilo padalinti į 4–6 dalis ir suvartoti per dieną.

5. Varškės ir pieno. 400 g varškės ir 800 g pieno (4 stiklinės) padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kefyro kokteilis, kuris padės svorį mesti greičiau

6. Varškės ir vaisių. 400 g neriebios varškės ir 400 g džiovintų slyvų arba kitų vaisių padalinti į 6 dalis ir suvartoti per dieną.

7. Obuolių. 1,5 kg obuolių padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.

8. Arbūzų. 1,5 kg arbūzų (be žievės) padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.

9. Moliūgų. 1,5–2 kg orkaitėje keptų moliūgų padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.

10. Bulvių (2 variantai):

  • 1,5 kg su lupena virtų arba orkaitėje keptų bulvių (be druskos) padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.
  • 1 kg orkaitėje keptų bulvių, 50 ml grietinės ir 20 g sviesto padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.

11. Daržovių. 1,5 kg žalių daržovių (kopūstų, morkų, pomidorų, cukinijų, petražolių, salotų, krapų, šparaginių pupelių) padalinti į 5–6 dalis per dieną ir pagaminti iš jų salotas. Kiekvieną salotų porciją pagardinti 5 ml augalinio aliejaus.

12. Džiovintų abrikosų. 500 g šiek tiek pamirkytų džiovintų abrikosų padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.

Abrikosų gėrimas / Fotolia nuotr.

13. Džiovintų vaisių. 500 g džiovintų vaisių (pamirkytų slyvų, abrikosų arba razinų) padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.

14. Kompoto. Iš 1,5 kg šviežių obuolių (arba 250 g bet kokių džiovintų vaisių), 100 g cukraus ir 1,5 l vandens išvirti kompotą ir išgerti per 5–6 kartus.

15. Ryžių ir kompoto. Iš 1,5 kg šviežių obuolių (arba 250 g bet kokių džiovintų vaisių), 100 g cukraus ir 1,5 l vandens išvirti kompotą. Išvirti 50 g ryžių. Kas 3 val. išgerti stiklinę kompoto, o per pietus ir vakarienę – vandenyje virtų ryžių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Iškrovos dienos: kuri efektyviausia – grikių, kefyro, agurkų ar obuolių?

16. Vaisių ir uogų. 1,5 kg šviežių vaisių (apelsinų, mandarinų, persikų, vynuogių, vyšnių ir pan.) suvartoti per 5–6 kartus.

17. Obuolių ir daržovių. Per dieną suvartoti 900 g obuolių ir 600 g morkų (arba kopūstų).

18. Mėsos. Per 5–6 kartus suvartoti 400 g virtos mėsos, 600–900 g daržovių (kopūstų, morkų, agurkų, pomidorų), 2 puodelius arbatos be cukraus.

19. Žuvies. Per 5–6 kartus suvartoti 400 g virtos žuvies, 600–900 g daržovių (kopūstų, morkų, agurkų, pomidorų), 2 puodelius arbatos be cukraus.

20. Sulčių. Per 4 kartus išgerti 600 g sulčių (daržovių, vaisių) ir 800 g erškėčių užpilo.

21. Avižų. Per 5–6 kartus suvartoti 750 g vandenyje virtos avižinės košės (pagamintos iš 200 g avižinių kruopų) ir 2 stiklines erškėčių užpilo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kefyro dieta ir liekninamasis kokteilis: per savaitę atsikratysite iki 5 kg