Idėjos savaitgalio valgiaraščiui

Apkepas su jogurto padažu / Shutterstock nuotr.
Apkepas su jogurto padažu / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-03-16 10:00
AA

Dar nenusprendėte, kokiu gardžiu patiekalu šį savaitgalį palepinsite savo mylimą šeimą? Siūlome jums suflerį. Išsirinkite ir gaminkite!

SAVAITGALIO PATIEKALAS

Apkepas su jogurto padažu

4 asmenims. Paruošite per 1 val.

 

Produktai

2 nedidelės cukinijos, 1 paprika,  2 pomidorai, 1 stiklinė biriai virtų ryžių, 200 g virtos arba keptos mėsos, 200 g fermentinio sūrio, 1 svogūnas, 2 skiltelės česnako, 1 valg. š. aliejaus, 300 g jogurto, pagal skonį druskos ir prieskoninių žolelių.

 

Kaip gaminti

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su virtais ryžiais (galite naudoti ir konservuotus be odelių).

2. Papriką, išėmusi sėklas, supjaustykite kvadratėliais, cukinijas - pailgomis juostelėmis.

3. Mėsą smulkiai supjaustykite arba sumalkite, sūrį sutarkuokite. Sukapotą svogūną pakepinkite aliejuje. Mėsą, sūrį ir svogūnus sumaišykite.

4. Apkepą riebalais pateptame inde sluoksniuokite taip: pusė cukinijų, ryžiai, mėsa, paprikos ir likusios cukinijų juostelės.

5. Sluoksniuotą apkepą užpilkite jogurto padažu, pasūdytu ir pagardintu grūstais česnakais bei smulkintais žalumynais.

6. Apkepą 160 °C karštumo orkaitėje kepkite 15-20 min. 

 

SAVAITGALIO VALGIARAŠTIS

SALOTOS

Sūrio, ananasų ir salierų salotos / Mariaus Žičiaus nuotr.

 

SRIUBOS

Sūrio, ananasų ir salierų salotos / Mariaus Žičiaus nuotr.

 

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Sūrio, ananasų ir salierų salotos / Mariaus Žičiaus nuotr.
 

DESERTAI

Sūrio, ananasų ir salierų salotos / Mariaus Žičiaus nuotr.
 

SVEČIAMS

Sūrio, ananasų ir salierų salotos / Mariaus Žičiaus nuotr.