Idėjos pirmadienio vakarienei

Blyneliai su mėsa ir brokoliais / Shutterstock nuotr.
Blyneliai su mėsa ir brokoliais / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-03-25 14:39
AA

Saulutė mus džiugina šiltais spinduliais, o mes artimuosius palepinkime sočiais ir kvapiais patiekalais! Ar jau sugalvojote, kuo gardžiuositės šiandien? Idėjos jums.

DIENOS RECEPTAS

 

Blyneliai su mėsa ir brokoliniais kopūstais

2 asmenims.  Pagaminsite per 1 val. 30 min.

 

Produktai: (lietiniams) – 1 kiaušinis, 300 ml pieno, 4 valg. š. miltų, 1 valg. š. aliejaus, pagal skonį druskos; (įdarui) – 200 g brokolinių kopūstų, 200 g virtos ar keptos vištienos, 100 g pievagrybių, 100 g sūrio, 1 valg. š. sviesto; (padažui) – 300 ml pieno, 1 valg. š. miltų; 2 valg. š. tarkuoto fermentinio sūrio; 1 valg. š. sviesto.

 

Kaip gaminti:

1. Iš visų lietiniams skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite 6–8 blynus.

2. Paruoškite įdarą: nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolinius kopūstus, gabaliukais supjaustytą vištieną, suberkite sūrį. Šia mase įdarytus lietinius sudėkite į karščiui atsparų indą.

3. Paruoškite padažą: miltus pakepinkite svieste, maišydami supilkite pieną, pasūdykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Supilkite jį ant lietinių, apibarstykite sūriu ir 25 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI

Dešrelių ir daržovių apkepas / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

 

                          SOTU

                Dešrelių ir daržovių apkepas

 

 

 

 

Dešrelių ir daržovių apkepas / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

 

                        PIKANTIŠKA

                 Salotos su aštriomis krevetėmis

 

 

 

 

Dešrelių ir daržovių apkepas / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

 

                        VEGETARIŠKA

                 Avinžirniai su špinatais

 

 

 

 

Dešrelių ir daržovių apkepas / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

 

                         VAIKAMS

                 Bananiniai blyneliai