Idėja pietums – 20 patiekalų su paprikomis

Įdarytos paprikos / Fotolia nuotr.
Įdarytos paprikos / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2014-10-18 11:00
AA

Sveiki, mielieji! Kokie gardumynai šiandien atsiras ant jūsų stalo? Jeigu dar nesugalvojote, turime kuo pradžiuginti. Šiandien iš receptų skrynios traukiame paprikas, kurios tinka patiems įvairiausiems patiekalams ruošti.

Ar žinojote, kad puodelyje smulkintos raudonos saldžiosios paprikos galime aptikti triskart daugiau vitamino C nei tokiame pat kiekyje apelsinų – net 190 mg. Be to, joje gausu ir vitamino A, kuris gerina regėjimą, stiprina kaulus. Žalia saldžioji paprika taip pat ne išimtis – joje slypi 120 mg vitamino C.

Taip pat skaitykite: Kaip ilgiau išlaikyti produktus šviežius

Aitriosios paprikos ne ką mažiau naudingos. Kapsaicinas – tai paprikose esanti, medžiaga, nuo kurios kiekio priklauso jos aštrumas. Jis padeda gydyti nervines ligas, nerimą, taip pat puikiai tinka ir nuo skausmo, pavyzdžiui, kurį sukelia artritas. Kapsaicinas naudingas virškinimo sistemai, kadangi greitina medžiagų apykaitą, gelbsti ir nuo vidurių užkietėjimo.

Taip pat skaitykite: Kivį, mangą ar avokadą nulupkite per 3 sekundes

Su saiku vartojama aitrioji paprika pagerina apetitą, teigiamai veikia kepenų darbą, netgi stimuliuoja smegenų veiklą. O štai jeigu kamuoja peršalimo ligos, varvanti nosis ar nemiga – žiupsnelis šio gėrio tikrai nepakenks! Teigiamai aitrioji paprika veikia ir bronchinę astmą, aterosklerozę, epilepsiją, hepatitą, užkerta kelią onkologiniams susirgimams.

Taigi, belieka gaminti, ar ne? Dėliojame jums savaitgalio skanėstų planelį! 

{recipe|4192}
{recipe|4167}
{recipe|4144}
{recipe|4044}
{recipe|3996}
{recipe|3597}
{recipe|3217}
{recipe|3196}
{recipe|3068}
{recipe|2797}
{recipe|2681}
{recipe|2477}
{recipe|2219}
{recipe|1668}
{recipe|1556}
{recipe|1994}
{recipe|1441}
{recipe|1437}
{recipe|1341}
{recipe|902}