Į „Katlerio kebabų restorano“ atidarymą susirinko pramogų pasaulio grietinėlė

Restorano atidarymo svečiai / Dariaus Kučio nuotr./Žmonės.lt montažas
Restorano atidarymo svečiai / Dariaus Kučio nuotr./Žmonės.lt montažas
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-06-27 22:21
AA

„Make kebab great again (angl. Padarykime kebabą vėl didų)“, – tokiu šūkiu savo pirmąjį kebabų restoraną Vilniaus centre pasitinka vienas žinomiausių Lietuvos komikų ir renginių vedėjų Mantas Katleris.

Pirmuosius išalkusius VIP svečius jis pasitiko trečiadienio vakarą. Restorano atidarymo nepraleido gausus būrys pramogų pasaulio atstovų. Fotografams mielai pozavo: Indrė ir Mantas Stonkai, Simona Nainė, Lina ir Tadas Vidmantai, Vidmantė Martikonytė, Dovilė Filmanavičiūtė bei kitos šalies garsenybės.

Paprašytas plačiau pristatyti savo restorano koncepciją, Mantas neslėpė, kad nuo idėjos iki dienos, kuomet tenka atverti restorano duris, įveiktas netrumpas kelias. Idėja apie tokios vietos įkūrimą gimė pernai. Tada tebuvo svarstoma lankytojams pasiūlyti kebabų. Su bičiuliais aptarinėjant ir galimus pavadinimus, Manto neapleido mintis, kad maitinimo įstaigos pavadinime turėtų būti žodžiai „kebabas“ ir „restoranas“.

Mantas Katleris / Dariaus Kučio nuotr.

„Kai gryninome idėją, visai rimtai pažiūrėjome į žodį „restoranas“. Ši maitinimo įstaiga tikrai nebus standartinė kebabinė, kaip daugeliui galėjo susidaryti įspūdis“, – pabrėžė M. Katleris. Restorane lankytojams atveriama 76 sėdimų vietų erdvė nė iš tolo neprimena standartinio kebabų kioskelio. Veikiau – stilingą miesto kavinę. Klientams čia bus siūloma paskanauti itin kokybiško greitojo maisto.

Naujienų portalui Žmonės.lt Mantas prisipažino, kad labiau jaudinasi ne dėl atidarymo šventės, o dėl to, kas vyks po to.

„Įdomu kaip bus nuo rytojaus. Čia ne kaip vaiką pagimdyti. Po atidarymo dar daugiau darbų. Vilniuje yra labai daug naujų, gerų vietų. Gatvės maistas Vilniuje – labai aukšto lygio. Mes tiesiog norime padaryti gerą kebabą. Juos galima pateikti įvairiai. Tačiau kol kas juos pateikinėsime lavaše. Vėliau žiūrėsime ką žmonės mėgsta. Naudosime gerą mėsą, įvairias daržoves – nuo morkų iki smidrų“, – sakė M. Katleris.

Komikas prisipažino, kad imtis verslo jį pastūmėjo ir juokeliai apie jį ir kebabus.

„Šitas bajeris eina jau daug metų, tačiau kaip sakoma – jeigu negali jų nugalėti prisijunk. Aš ilgą laiką galvojau, kodėl nė viena kebabinė man nepasiūlo jokio reklamos deal'o. Manęs pastoviai visi klausinėdavo, kur geriausi kebabai. Aš norėčiau daryti pačius pigiausius, didžiausius ir geriausius kebebus, tačiau kažką turi aukoti“, – kalbėjo vyras.

Renginio akimirka / Dariaus Kučio nuotr.

Interjerą Mantui kurti padėjo ir garsusis stilistas Mantas Petruškevičius, o idėjų M. Katleris sėmėsi ir iš savo pirmo, kaip sako jis pats sovietinio buto.

„Interjerą kūriau ne pats. Su floristika padėjo ir Mantas Petruškevičius. Vienoje salėje mes atkūrėme mano sovietinį butą. Ši salė bus nostalgiška žmonėms gimusiems 1980-aisiais. Kaba kilimas ant sienos. Kaip ir tame mano bute“

Mylimoji Aistė Kabašinskaitė prie idėjos įgyvendinimo taip pat prisidėjo.

„Ji labai prisidėjo mane palaikydama. Kai darai savo verslą – turi savo viziją. Tačiau kai pradedi kažką daryti – matai, kad tu nuo jos krypsti. Karpai kampus ir vis galvoji, kad tai nėra tai, apie ką svajojai. Tai tie paprasčiausi žodžiai, kad viskas bus gerai ištarti iš mylimo žmogaus yra aukso vertės.“

„Katlerio kebabų restorano“ atidarymas (130 nuotr.)
+124