Į atnaujintos „Briedžių medžioklės“ terasos atidarymą žinomi žmonės susirinko ne tuščiomis

Ingos Budrienės kavinės vasaros terasos atidarymas / Linos Velminskaitės nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2018-06-02 14:33
Į verslininkams Ingai ir Dariui Budriams priklausančio restorano „Briedžių medžioklė“ atnaujintos vasaros terasos atidarymą žinomi kauniečiai susirinko ne tuščiomis, o nešini žaislais. Tiesa, vaikiškos gėrybės buvo skirtos ne šventės kaltininkams, o „Viduklės“ name gyvenantiems, be tėvelių globos likusiems sunkią negalią turintiems vaikučiams.

„Šįkart norėjome surengti kiek kitokį renginį ir sujungti du dalykus – norą pabūti kartu ir kilnų darbą“, - sakė I. Budrienė.

Į jos kvietimą prisijungti prie gėrio iniciatyvos, surengtos tarptautinę vaikų gynimo dieną, žmonės atsiliepė labai entuziastingai.

„Būtų užtekę, jei visi atneštų bent po vieną žaislą. Bet... atėjusieji juos į „Briedžių medžioklės“ terasą gabeno dėžėmis!“, - įspūdžiais dalinosi pašnekovė.

„Viduklės“ namas už valstybės lėšas įsigytas pernai. Jis buvo atnaujintas, įrengtas ir pritaikytas gyventi negalią turintiems vaikams. Pastatu, kaip ir jame augančiais mažyliais, patikėta rūpintis Vilijampolės socialinės globos namams.

„Neseniai pas mus viešėjo sveikatos sutrikimų turinčių vaikų ugdymo specialistė iš Australijos. Ji patikino – mažieji, net skirtingai suvokiantys realybę nei sveikieji, privalo būti lavinami tam tikrais metodais bei priemonėmis. Deja, lėšų pastarosioms mums neliko, todėl paprašėme pagalbos geros valios žmonių“, - pasakojo įstaigos direktorė Zita Verbavičienė.

Linos Velminskaitės nuotr.
Linos Velminskaitės nuotr.

Anot jos, globojamiems vaikams itin reikėjo ryškių, aiškių formų, lavinamų plastikinių žaislų, paspirtukų, dviratukų.

„Visko tiek gavome, kad užteks ilgam“, - neabejojo Vilijampolės socialinės globos namų vadovė.

Į „Briedžių medžioklės“ atnaujintos vasaros terasos atidarymą susirinkę svečiai buvo palepinti ir tradicinėmis vaišėmis – cepelinais. Tik lietuvių mėgstami bulvių kukulaičiai šįkart buvo vieno kąsnio bei įdaryti ne kiauliena, o stirniena, morkomis, kopūstais, špinatais, varške, lašiša, vištų kepenėlėmis.

„Meniu atnaujiname kas pusmetį, o neįprastų cepelinų pas mus galima paragauti visada. Pavyzdžiui, liepos 6 – ąją virsime trispalvius didžkukulius“, - sakė I. Budrienė.

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai