Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą

Užkandis visai savaitei: kepta avižinė košė su bananais

Kepta avižinė košė su bananais Receptas
„Ant medinės lentelės“ nuotr. / Kepta avižinė košė su bananais
Šaltinis: Žmonės.lt
0
A A

Šiuolaikiniame dėl sveikos gyvensenos pamišusiame pasaulyje nekaloringi ir energijos suteikiantys užkandžiai bei desertai tiesiog karaliauja visose virtuvėse bei maisto knygose. Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina dalijasi keptos avižinės košės su bananais ir žemės riešutų sviestu receptu.

Net nežinau, kaip tiksliai pavadinti šį receptą. Man tai visiškai naujas skonis, kažkas tarp keptos avižinės košės ir energijos batonėlių. Man labai patiko, sakyčiau, kad tai vienas iš geresnių savaitės paruoštukų (pasigaminam ir laikom šaldytuve visą savaitę). Puikiai tinka ir kaip pusryčiai, ir kaip sveikas užkandis.

Kristina
Kristina

Reikės:

  • 1,5 stiklinės avižinių dribsnių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 0,5 a.š. druskos
  • 1 a.š. cinamono
  • 2 prinokusių bananų
  • 1/4 stiklinės riešutų sviesto
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1/4 stiklinės agavų / klevų sirupo ARBA medaus (jei ne veganiška versija)
  • 1 flax egg (1 v.š. maltų linų sėmenų + 2,5 v.š. vandens) ARBA 1 kiaušinio
  • 3/4 stiklinės migdolų pieno ARBA kito mėgstamo
  • Šlakelio aliejaus
  • Papildomai riešutų sviesto ant viršaus
„Ant medinės lentelės“ nuotr./Kepta avižinė košė su bananais
„Ant medinės lentelės“ nuotr./Kepta avižinė košė su bananais

Gaminame:

  1. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską, cinamoną.
  2. Kitame dubenyje šakute sutriname bananą ir gerai išmaišome su riešutų sviestu, vanile, sirupu, flax egg ir pienu.
  3. Suberiame sausus ingredientus į šlapią masę ir gerai išmaišome. Turi gautis klampi masė. Jei per tiršta – beriame kelis šaukštus miltų (naudojau kokosų miltus).
  4. Kepimo skardą ištepame aliejumi arba išklojame kepimo popieriumi ir supilame masę.
  5. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
  6. Iškepusį apipilame lydytu riešutų sviestu ir atvėsiname.
  7. Supjaustome gabalėliais ir laikome šaldytuve iki savaitės.

*Be gliuteno – naudokite gluten-free kepimo miltelius.

Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com

Pažymėkite klaidą tekste pele, prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie Žmonės.lt