Gurmaniškos kelionės: garsenybės atskleidė, kurie barai ir restoranai juos labiausiai sužavėjo

Kokius barus renkasi Lietuvos garsenybės?
Kokius barus renkasi Lietuvos garsenybės?
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-03-24 19:00
AA

Keliaudami dažnai skiriame laiko ne tik įspūdingiausiems architektūros stebuklams, bet ir vietinei kultūrai. Juk smagu nerti į naujus kulinarinius skonius, tradicijas ar tiesiog pasilinksminti taip, kaip tai daro tos šalies gyventojai. Pasidomėjome, įspūdingiausiais Lietuvos garsenybių įspūdžiais, parsivežtais iš restoranų bei barų užsienyje.

Rimvydas Širvinskas-Makalius / „Foxes“ nuotr.

Štai kelionių ekspertu ir bene didžiausiu Lietuvoje keliautoju tituluojamas Rimvydas Širvinskas-Makalius, paklaustas apie didžiausią įspūdį palikusį barą, nė nedvejodamas papasakoja apie Dubajuje lankytą „Atlantis The Palm“ viešbutyje įsikūrusį restoraną-barą „Ossiano“. Jis įrengtas po vandeniu. Vakarieniaujant čia aplink tave plaukioja keisčiausi povandeninio pasaulio gyventojai.

"Ossiano" restorano interjeras
Rimvydas Širvinskas-Makalius / „Foxes“ nuotr.

Rimvydas priduria, kad jo dėmesį visuomet pritraukia barai su istorija. Tokių barų, pasak pašnekovo, itin daug JAV. Galbūt todėl, kad amerikiečiai kaip niekas kitas moka pasakoti istorijas. Kaip pavyzdį Rimvydas mini „Down the Hatch“ barą, įsikūrusį Niujorko Manheteno rajone ir jau skaičiuojantį daugiau nei 25 veiklos metus. Baras niekur nesireklamuoja ir todėl gandas apie jį sklinda tik „iš lūpų į lūpas“. Rimvydą čia atvedė niujorkietis Jeffrey, pas kurį lietuvis nuomojosi butą atostogų metu. Pasak jį priėmusio vyruko, tai yra vienintelis baras, kuriame gimsta pažintys. Čia lankėsi jo tėvas, čia jis pats susirado merginą ir didelę dalį draugų.

Baras "Down The Hatch"
Rimvydas Širvinskas-Makalius / „Foxes“ nuotr.

Tuo tarpu aktoriui Gyčiui Ivanauskui didžiausią įspūdį paliko Maljorkoje įsikūręs „The Beach Bar“. Vos įžengus čia tenka atlikti mažą ritualą – gėrimu pasivaišinti su barmenu. Tuomet suskamba varpas ir visi baro darbuotojai puola šokti ant barų, pučiami dūmai, krenta konfeti, o barmenai mėto servetėles. Toks kelių minučių „bardakas“ suteikia daugybę spalvingų emocijų ir neabejotinai įpareigoja pasilikti kiek ilgiau.

Kiek kitokį vaizdą Gytis pamatė Tailando sostinėje Bankoke „The Bed Club“. Čia visas antras klubo aukštas įrengtas kaip vienas didelis miegamasis. „Nusiauni batus ir tiesiog krenti ant lovos. Jausmas yra nepakartojamas! Gaila, kad keliaudamas linksmintis neprigriebiau pižamos“, – pasakodamas juokėsi Gytis.

"The Bed Club"
Rimvydas Širvinskas-Makalius / „Foxes“ nuotr.

O štai modelis Simona Starkutė savo viešnagės pasaulio žvaigždžių mėgstamame, žydrosios Prancūzijos pakrantės apsuptame, San Tropeze metu apsilankė žymiajame „L‘Opera“ restorane-klube. Kiekvienas vakaras čia, Simonos teigimu, prasideda nuo vakarienės, tačiau ramią muziką 12 val. nakties nutraukia staiga iš visų pusių pasirodantys artistai, kurie užšokę ant stalų sukuria tikrų tikriausią ugnies, šviesų ir spalvų šou. Tokią atmosferą ir nepriekaištingą nuotaiką kuriantys atlikėjai nepalieka nė menkiausios galimybės pamiršti tai, ką pamatei.

Restoranas "L'Opera"
Rimvydas Širvinskas-Makalius / „Foxes“ nuotr.

Radijo ir televizijos laidų vedėja Simona Albavičiūtė-Bandita, paklausta to paties klausimo, iškart pradeda pasakoti net apie kelias, dar šiandien menamas viešnages. Viena tokių – Amerikos Nepriklausomybės šventė, kurią ji buvo pakviesta švęsti „World of Warcraft“ kūrėjui priklausančioje viloje Los Andžele. Be gausybės geriausių barmenų, kurie už baro demonstravo įspūdingus „flairingo“ gebėjimus, vakarėlio organizatoriai pasirūpino ir šou programa, kurią kūrė daugybė artistų. Pasak Simonos, tai buvo akimirka, kai išties buvo galima pasijusti tikrame Holivudo filme, kurį vainikavo milžiniškas fejerverkas.

Kaip ir Rimvydas, Simona mėgsta apsilankyti ir baruose su istorijomis, tad lankydamasi Majamyje ji nepraleido progos apsilankyti legendinio italų dizainerio Gianni Versace mėgtame restorane – „News Cafe“. Šioje vietoje, beje, žymus vyras ir baigė savo įspūdingą karjerą, nes tapo užpuolimo auka. Tačiau restoranas vis dar dirba ir šiandien. Pasak Simonos, didžiausią įspūdį palieka jo autentiška aplinka. Viena restorano sienų – sudaryta vien iš smulkių akmenukų. Užėjus į namą, kuris stovi pačioje judriausioje ir turistiškiausioje Majamio gatvėje, patenki į meksikietišką filmą. Čia, vidiniame kieme stovi didžiulis varpas. Meniu šioje vietoje, žinoma, itališkas. Aptarnavimas – puikus, įkvepia dėmesingi padavėjai ir puikūs kokteiliai. Čia nevyksta joks šou, tačiau vieta kvepia įspūdingomis istorijomis.

Rimvydas Širvinskas-Makalius / „Foxes“ nuotr.

Gyvenimo būdo laidos kūrėjas Edvardas Žičkus šauniausio jo aplankyto baro titulą atiduoda Briuselyje įsikūrusiam „Spirito“. Tai senoje bažnyčioje, per kelis aukštus įsikūręs restoranas su baru ir naktiniu klubu. Ir nors šio klubo scenoje pasirodo žymiausi Europos DJ bei atlikėjai, tačiau supanti aplinka – „lounge“ stiliaus. Itin didelį įspūdį Edvardui paliko nepriekaištingas, baltus marškinius dėvinčio kolektyvo aptarnavimas. Kiekvienas, net ir pats trumpiausias pokalbis su jais, pasak Edvardo, vertė jaustis taip, lyg kalbėtumeisi su puikiu bičiuliu. Beje, meniu „Spirito“ bare – taip pat gurmaniškas ir originalus.

Pasak Edvardo, barus jis vertina pagal savo sukurtą aukso penketuką – savotišką vertinimo skalę. Čia pirmoje vietoje – aplinka, atsiliepimai apie aptarnavimą ir tik paskutinėje vietoje – kaina: „Kartais verčiau atverti piniginę ir išties puikiai praleisti laiką, nei vėliau gailėtis.“

Rimvydas Širvinskas-Makalius / „Foxes“ nuotr.

Iš kelionės į Kolumbiją tik ką sugrįžusi dainininkė Erica Jennings paklausta apie jai didžiausią įspūdį palikusią vietą, kurį laiką dvejojo, bet tuomet pradėjo pasakoti apie Kolumbijoje aplankytą „Andres Carne de Res“ restoraną, kuris šiai dienai puikuojasi pirmojoje „Trip Advisors“ vietoje. Pasak Ericos, čia užburia vietos autentika ir nepriekaištinga virtuvė. Tiesa, įdomiausia čia, jog niekada nežinai, kada ramią vakarienę pakeis siautulingas vakarėlis. Jis gali su trenksmu startuoti prie pat tavo staliuko, nes restorane galima šokti bet kur. Pasakodama šią istoriją ji taip pat prasitarė, kad pirmąjį kartą Erica „Andres Carne de Res“ lankėsi prieš 10 metų, prieš pat judviejų su Jurgiu Didžiuliu vestuves. Galbūt tai ir yra priežastis, kodėl ši vieta jai yra tokia nepakartojama?

Ne viena aprašytų vietų turi ir „World Class“, prestižiškiausio pasaulio barmenų čempionato, žymę. Šis čempionatas šiemet pirmą kartą rengiamas Lietuvoje. Čempionato pagrindinė misija – kelti barų aptarnavimo kultūrą iki pasaulinio lygio. Tokio, kuris kaskart nustebina. Tokio, kokį galima sutikti Tokijuje, Barselonoje, Rio, Paryžiuje ar Honkonge. Jau birželio mėnesį sužinosime, kurie Lietuvos barų barmenai pateks į pasaulinio reitingo sąrašą.