Gurmaniška fiesta savaitgaliui – triušio kojelės ir damų piršteliai

Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco / TV3 nuotr.
Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco / TV3 nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-11-24 09:51
AA

Tradiciškai pradėdami laidą su įprastiniais ryto ritualais, laidos „Gardu Gardu“ vedėjai iš karto kibs į darbą, nes ketina nustebinti žiūrovus, mėgstančius ilgiau pasikuisti virtuvėje. O įgudusios laidos gerbėjų akys pastebės, kad patiekaluose jau persipina lietuviškos ir itališkos virtuvės tradicijos bei laidos vedėjai nejučia perima vienas kito nacionalinius bruožus.

Šį šeštadienį Gian Luca papasakos, kad jo senelis sugebėdavo per 9 minutes išimti visus triušo kaulus ir pradžiugindavo šeimą įspūdingu patiekalu – įdarytu triušiu. Kulinarijos šefas prisipažins, kad pats to padaryti, deja, negali, bet pagamins ne ką prastesnį patiekalą – pomidorų padaže troškintas triušio kojeles. Skamba beveik lietuviškai, bet visi priedai bus itališki, skonis – taip pat. O Ali desertas iš pirmo žvilgsnio atrodys itališkas, tačiau turės lietuviško rūgštoko skonio. Ne veltui modernios konditerijos pradininku Lietuvoje tituluojamas konditeris, inspiruotas itališko deserto tiramisu, pagyvins jį lietuvių mėgstama rūgštele ir pagamins maskarponės kremo desertą su damų piršteliais bei citrinos želė. Tuo tarpu Gian Luca liks labai patenkintas ir papasakos istoriją, kad būtent damų piršteliai yra kilę iš Turino, jo gimtojo miesto.

Pomidorų padaže troškinta triušiena su polenta / Laidos kūrėjų nuotr.

Kokį konditerinį mitą paneigs Ali ir dar daug naudingų patarimų galėsite išgirsti bei pamatyti šio šeštadienio TV3 televizijos laidoje „Gardu Gardu“!

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

Maskarponės kremo desertas su citrinų želė / Laidos kūrėjų nuotr.
Pomidorų padaže troškinta triušiena su polenta / Laidos kūrėjų nuotr.