Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį

Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį / Organizatorių nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-10-27 10:42
Trisdešimtmečio koncertui besiruošiantys BIX‘ai nuo šiol turi ir savo vardo burgerį. Grupės nariai jį pavadino #XXX – taip, kaip vadinasi jų vienintelis jubiliejinis koncertas, lapkričio 16 d. vyksiantis „Siemens“ arenoje. Madingą patiekalą, padedamas profesionalios virtuvės šefės, sukomplektavo grupės lyderis Saulius Urbonavičius-Samas.

„Pagaminome BIX‘ų skonio burgerį. Mūsų muzika energinga, stipri, joje daug aštrumo, savo muzika paliečiame opias problemas, keliame aštrius klausimus. Toks yra ir šis burgeris. Jeigu būtų vien mano valia, būčiau sukomplektavęs jį dar aštresnį, bet šį kartą nusileidau – pritaikėm burgerį daugumos skoniui“, – sako S. Urbonavičius-Samas.

Nors grupės lyderis savęs nelaiko mėsėdžiu, #XXX suvožtinį juokais vadina burgeriu, kuriame mėsa yra su mėsa. „Mūsų jubiliejiniame koncerte „Siemens“ arenoje reikės daug energijos, o kad jos nepritrūktų, reikia gerai pasistiprinti“, – konstatuoja S. Urbonavičius-Samas.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

Pirmuoju akordu #XXX mėsainyje groja brandintos jautienos maltinukas, papildytas plėšyta kiauliena, aštrumo ir saldumo jam suteikia aštrūs karamelizuoti kukurūzai, garstyčios, kario majonezas ir gruzdinti svogūnai, skonio natų gamą baigia čederio sūris ir aštrus raudonas pipiriukas.

„Mūsų koncerte bus taip pat, kaip ir suvalgius #XXX burgerį. Ir stipru, ir kieta, ir sotu, ir skoningai aštru, ir skoningai saldu. O po koncerto, iš savęs „ištaškius“ blogą energiją, taps tikrai skanu ir gera“, – paragavęs BIX‘ų kulinarinio kūrinio pažada grupės lyderis.

Kokybišką maistą, kaip ir muziką, vertinantis grupės lyderis įsitikinęs, kad svarbu galvoti, ką valgai, ir čia pat skuba paneigti apie mėsainius sklandančius mitus.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

„Stengiuosi maitintis sveikai, tačiau man patinka burgeriai ir kartkartėmis jų paskanauju. Juk iš kokybiškų ingredientų, gerai padarytas burgeris nelabai kuo skiriasi nuo gero kepsnio restorane. Nebent tik pateikimo forma, nes abiem atvejais svarbiausia – mėsos kokybė“, – įsitikinęs S. Urbonavičius-Samas.

BIX‘ų kulinarinį opusą atlikėjas nusprendė įamžinti ir popieriaus lape – griebė rašiklį ir per keletą minučių ant popieriaus perkėlė ką tik suvalgytą burgerį. Pastarajame piešinyje, beje, atlikėjas sumaniai įkomponavo ir grupės BIX logotipą. Nors visuomenei S. Urbonavičius-Samas buvo pažįstamas kaip muzikantas, dainų autorius, grupės narys ar iš televizijos laidų, neseniai atskleista ir kitokia jo prigimtis. Rugsėjo pabaigoje atlikėjas pakvietė į savo autorinių tapybos darbų parodą.

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai