Greitas užkandis – užkeptas kamambero sūris duonos kubilėlyje

Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2016-01-10 11:00
Tingite šiandien ruošti sudėtingus patiekalus, o tradiciniai sumuštiniai gerokai pabodę? Siūlome sūrio fondiu, tačiau ne bet kokį, o duonos kubilėlyje. Pagaminsite per 30 minučių! Patiekalas puikiai tiks tiek vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams, tiek ir netikėtai užsukusiems svečiams.

Taip pat skaitykite: Greitas užkandis – „žydinti“ duona su sūriu ir svogūnų laiškais

Patiekalui reikės:

  • kamambero sūrio,
  • gabalėlio sviesto,
  • česnako skiltelės,
  • duonos kepaliuko (ypač tinka čiabata ar austriška duona).

Gaminimas:

  • Ant duonos padėkite sūrį, kad peiliu galėtumėte apipjauti duoną aplink sūrį.
  • Nupjaukite dangtelį, o duonos minkštimą pagal formą išskobkite – bus jums kubiliukas. Patogu ir peiliu, paskui galite ir pirštais pasidarbuoti.
  • Sviestą ištirpinkite, bet neužvirinkite, įberkite smulkinto česnako ir išmaišykite. Ištepkite juo duonos kubiliuko vidų. 
  • Nupjaukite sūrio viršų, dėkite patį sūrį į duoną ir uždenkite duonos dangčiu.
  • Dėkite duonos kepaliuką ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir šaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15–20 minučių.
  • Kai iškeps, pjaukite duonos šonus (jei duona ne apvali, o pailga), mirkykite į sūrį ir skanaukite. Sūris greitai stingsta, todėl nedelskite – paskui teks kabinti šaukštais!

Pagerintas receptas. Kai sūrį nupjautu viršumi įdėsite į duoną, galite jo paviršių supjaustyti „langeliais“, į tarpus prismaigstyti smulkinto česnako gabaliukų, pabarstyti rozmarinų, užlašinti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir tik tada kepti. Skanaus!

 

Naujausi straipsniai