Greitas ir gardus desertas: sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su braškėmis

Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su braškėmis / Salotų nenoriu nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2018-06-23 08:30
Nė viena įsimintina istorija neprasidėjo kvietimu pavalgyti salotų. Tinklaraščio „Salotų nenoriu“ autorė Dovilė kviečia skaičiuoti prisiminimus, o ne kalorijas. Šįkart ji dalijasi sluoksniuotos tešlos pyragaičių su braškėmis receptu.

Kol sezonas dar nesibaigė, kviečiu išbandyti paprastučius ir labai mažai laiko kainuojančius pyragaičius su braškėmis. Tai puikus desertas, kai užklumpa netikėti svečiai ir norisi juos kuo nors pavaišinti. Atrodo žaviai, o paprasta – lyg daugyba iš 2.

Reikės:

  • šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos

  • poros saujų šviežių braškių, supjaustytų skiltelėmis

  • 80 g cukraus

  • 60 g cukraus pudros

  • pakelio grietinėlės standiklio

  • 250 g riebios grietinėlės, skirtos plakimui

  • vanilės

Salotų nenoriu nuotr.
Salotų nenoriu nuotr.

Gaminame

Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių Celsijaus.

1 žingsnis: iš sluoksniuotos tešlos išspaudžiame sausainių formele apskritimus arba tiesiog supjaustome kvadratėliais. Trikampių jokiais būdais nedarome – man jie griuvo baisiau nei Pizos bokštas. Pyragėlius sudedame ant kepimo popieriaus ir pašauname į orkaitę. Kepame 12-15 min.

2 žingsnis: skiltelėmis supjaustytas braškes suberiame į dubenį. Užberiame cukraus ir leidžiame pusvalandį pastovėti. Retkarčiais vis pamaišome.

3 žingsnis: išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir standikliu. Jei trūksta saldumo, įdedame dar cukraus pudros. Jei labai skubate, galite naudoti ir purškiamą plaktą grietinėlę. Tik atsižvelkite į tai, kad ji linkusi išbėgti, todėl purkškite ją prieš pat patiekiant.

4 žingsnis: kai pyragaičiai atvėsta, paimame vieną ir uždedame grietinėlės, ant jos – pjaustytų braškių. Paimame kitą pyragaitį, užtepame ant jo apatinės dalies šiek tiek grietinėlės (tai padės sukibti su braškėmis) ir uždedame jį ant braškių. Ant šio pyragaičio uždedame dar vieną sluoksnį grietinėlės ir braškių. Iš viso turi būti du sluoksniai.

Daugiau receptų rasite www.salotunenoriu.com

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai