Gisele Bündchen ir Tomas Brady papasakojo apie judviejų gyvenimo būdą: „Mums itin svarbu, kad vaikai išmoktų gyventi sveikai“

Gisele Bündchen ir Tomas Brady / „Scanpix“ nuotr.
Gisele Bündchen ir Tomas Brady / „Scanpix“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2019-09-20 08:00
AA

Brazilų fotomodelis Gisele Bündchen (39) su vyru, amerikiečių futbolo legenda Tomu Brady itin retai dalija interviu apie savo santykius ir judviejų atžalas. Tačiau šį kartą Tomas sutiko šiek tiek praverti judviejų namų duris. Pasak jo, jiedu su Gisele vaikus skatina gyventi kiek įmanoma sveikiau.

„Jie nori sveikai maitintis ir mankštintis, – kalbėjo T. Brady. – Gisele ypač daug dėmesio skiria vaikų mitybai“.

Trys judviejų vaikai – Johną (12), Benjaminą (9), Vivian (6) – kasdien valgo namuose ruoštą maistą ir lanko po kelis sporto būrelius. Tai, pasak Tomo, padeda jiems augti tvirtiems ir nesėdėti prie išmaniųjų įrenginių.

Gisele Bündchen ir Tomas Brady / „Scanpix“ nuotr.

„Gisele tikrai labai stengiasi, kad mūsų vaikai kuo sveikiau maitintųsi. Ir gerą maistą valgo ne tik vaikai, mes jiems taip pat rodome pavyzdį ir stengiamės, kad lėkštėje kuo dažniau būtų sezoninių daržovių, vaisių ir visų kitų organizmui reikalingų medžiagų. Juk visi tėvai nori, kad jų vaikai būtų sveiki“, – kalbėjo T. Brady.

Visai nenuostabu, kad pora taip dažnai kalba apie sveiką mitybą. Prieš keletą metų pora išleido knygą „Nutrition Manual“ („Mitybos vadovas“), kurioje yra 89 sveikų sezoninių patiekalų receptai, pagal kuriuos maitinasi visa jų šeima.

Gisele Bündchen ir Tomas Brady bei judviejų dukra Vivian / „Scanpix“ nuotr.

Tarp receptų – tokia egzotika kaip avokadų ledai ir batatų (jais keičiamos tradicinės bulvės) virtinukai su garbanotosiomis trūkažolėmis. Tačiau iš esmės garsiosios šeimos mitybos sistemoje nesama nieko tokio, apie ką garbioji publika nebūtų girdėjus: 80 procentų jos sudaro daržovės (na taip, dieta griežta, bet ir Tomas, ir Gisele uždirba iš tobulo savo kūno ir puikios fizinės formos), nevartojama baltojo cukraus, miltų, kavos, pieno produktų, glitimo ir – o čia jau įdomu – druskos su jodu. Tomas iš savo meniu išbraukęs ir daugelį bulvinių šeimos daržovių – laikosi požiūrio, kad pomidorai, paprikos ir baklažanai skatina organizme uždegimus.

Dietą, apie kurią kalbama nuo metų pradžios, sukūrė ir šeimą maitina virėjas Allenas Campbellas, dirbęs Bostono ir Majamio restoranuose. Jos pagrindas – augaliniai produktai ir liesa mėsa, tikslas – užbėgti už akių ligoms arba atsikratyti tų, kurios jau alina organizmą. Visi produktai – natūralūs, vietinės kilmės, be jokių genetiškai modifikuotų elementų. Alleno mitybos filosofija artima Bundchen ir Brady idėjoms: privalu mąstyti apie planetos ir žmonijos ateitį, o vegetarinė mityba – vienas iš būdų ja pasirūpinti.