Gimtadienį švenčiantis Romas Zakarevičius: „Svarbiausia turėti optimizmo“

Romo Zakarevičiaus gimtadienio šventės akimirka / Dariaus Kučio nuotr.
Autorius: Daiva Kaikarytė
Publikuota: 2017-07-02 21:25
Visada veiksme, visada geros nuotaikos, visada kupinas idėjų – legendinės įmonės „Stikliai“ bendraturtis Romas Zakarevičius net ir savo gimimo dienos neketino švęsti ramiai.

Nuo liepos 2 d. „Stiklių“ restorano istorijon įaudžiama dar viena nauja gija – bus galima mėgautis vėlyvais pusryčiais, pereinančiais į ankstyvus pietus. Mėgautis tradicijos teikiamais malonumais bus galima šeštadieniais.

O štai sekmadienį Romas Zakarevičius su savo svečiais išbandė, kaip tai veikia, kartu šventė ir gimimo dieną. Iš tiesų ji jau atšvęsta gegužės 28 d. Kiek žinomam vyrui metų?

„Aš jau senukas – suėjo 72-eji, – kvatodamas atsakė Romas Zakarevičius. – Norėčiau, aišku, kad būtų 52-eji...“.

Jis neignoruoja savo gimtadienių – vis dėlto tądien justi šventiškumas.

„Proto su metais daugiau įgauni, ko čia liūdėti!“ – įsitikinęs Romas.

Tikrąjį gimtadienį jis sutiko viešėdamas Slovėnijoje: su „Stiklių“ bendraturčiais – savo ištikimais bičiuliais ir bendražygiais Ana ir Aleksandru Ciupijais – ten leido sau atsipūsti ir mineralinių vandenų šaltiniuose pastiprinti sveikatą, išvalyti organizmą.

Dariaus Kučio nuotr.
Dariaus Kučio nuotr.

Vis dėlto pats įsimintiniausias buvo 50 metų jubiliejaus šventimas.

„Šventę surengėme mūsų su draugais sodyboje Dubingiuose, tuomet dar mane sveikino šviesaus atminimo filantropas Juozas Kazickas, Prezidentas Valdas Adamkus – susirinko labai gera kompanija, grojo kaimo kapela, buvo labai labai linksma“, – prisiminė Romas Zakarevičius.

Jis nesako, kad dovanos nesvarbu – juk jos džiugina! Kvepalai ar reto kolekcinio raudonojo vyno butelis labai pamalonina.

„Vieną gimtadienį sutikau Amerikoje. Tai buvo 1998-ieji. Gavau 1954-ųjų derliaus vyno, puolėme ragauti, bet tada dar buvome jauni ir nieko nesupratome“, – juokdamasis prisiminė Romas Zakarevičius.

Dariaus Kučio nuotr.
Dariaus Kučio nuotr.

Šiuo metu, kaip visada, jis paniręs į „Stiklių“ veiklą ir derliaus Dubingių sodyboje teikiamus malonumus. Šiuo metu – braškių, špinatų, agurkų metas. Gėrybės keliauja į restoraną, Romas iš jų kuria savuosius šedevrus uogienių, čatnių, trauktinių pavidalu.

„Svarbiausia turėti optimizmo. Iš kur aš jo turiu? Nežinau. Gal galioja ta pati mintis apie stiklinę su vandeniu – vieniems ji atrodo pustuštė, kitiems – puspilnė. Aš renkuosi pastarąjį variantą, juk lengviau galvoti, kad viskas bus gerai, tuomet, žiūrėk, taip viskas ir susiklosto“, – samprotavo Romas Zakarevičius.

Dariaus Kučio nuotr.
Dariaus Kučio nuotr.

Kas gardaus jį patį galėtų nudžiuginti?

Garsusis virtuvės meistras gal jau pusmetį net neparagvo mėsos – atsidavė žuvų ir jūros gėrybių aistrai. Mėgiamiausias desertas – kas nors iš uogų ir šokolado, dar vyras mėgsta naminius varškės pyragus.

Labai džiaugiasi patobulinęs garsųjį tortą „Pavlova“.

„Viduryje dedame trintų braškių, šilauogių ir ledų – kai torto sluoksnis ragaujant lūžta, atsiveria ir vaizdas įkvepiantis, ir skonis fantastiškas“, – kaip visada džiūgavo apie maistą kalbėdamas Romas Zakarevičius.

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai