Giedrė Talmantienė atrado kitokią Turkiją: milijonierių pamėgtuose viešbučiuose – krienų žiedai lėkštėje ir meditacija

Akimirkos iš Giedrės Talmantienės atostogų Turkijoje / Asmeninio albumo nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2021-05-17 16:22
„Šiandien vėl mielai pasėdėčiau ten, kur buvau prieš kelias savaites. Turkija, Bodrumo regionas, viešbutis, atrodytų, viduryje tyrų, bet tik čia pabuvusi supranti, kodėl galintys sau leisti viską, renkasi, atrodytų, labai paprastus dalykus. Virtuvės šefas prieskonius rinktiniams patiekalams skabo laukiniam močiutės darželyje prie jūros, o kai patiekia žuvį, negali atsistebėti, kad receptas be jokių mandrysčių – tik citrina, vietinis alyvuogių aliejus druska ir pipirai. Pasiilgot atostogų? Ir aš labai, ypač galėjusi akimirką pajusti jų skonį“, – šypsosi laidos „Nuo... Iki...“ vedėja Giedrė Talmantienė.

„Turėjome garbės priimti ypatingą svečią, keliaujantį po visą pasaulį, kuris nori gyventi jam įprastoje laiko juostoje, nesvarbu, kur beskristų. Kad šis jo noras būtų išpildytas atvykus į Stambulą, mes turėjome pasistengti.  Jis buvo amerikietis ir, kaip žinote, kai JAV – naktis, Turkijoje – diena. Užtamsinome prezidentinių apartamentų langus, 500 kvadratinių metrų, visiškai aklinai, kad saulės šviesa negalėtų prasiskverbti“, – istoriją laidoje „Nuo... Iki...“ pasakoja vieno Stambulo viešbučio „Six Senses Kocatas Mansions“ vadovas Kemalis Bayikas. 

Akimirka iš Giedrės Talmantienės atostogų Turkijoje / Asmeninio albumo nuotr.
Akimirka iš Giedrės Talmantienės atostogų Turkijoje / Asmeninio albumo nuotr.

Ką renkasi tie žmonės, kurie gali nusipirkti viską? Ar iš tiesų galime pradėti gydyti savo kūną, padarę tvarką galvoje ir mintyse? Ką ir kaip garsus virtuvės šefas patartų valgyti, jei norime numesti svorio? Ką dėti į lėkštę ir ką daryti, jei trokštame ramiai miegoti, o ne vartytis visą naktį kamuojami nemigos ar įkyrių minčių? Atsakymai iš lūpų tų, kuriems ne kartą teko pasirūpinti visame pasaulyje garsiais žmonėmis, pirmaisiais valstybių asmenimis, scenos, meno ar mokslo žvaigždėmis. Beje, kai kurie patarimai nustebins savo paprastumu – apsižvalgykime, kas mus pasiekiama ranka ir ką garsiausi pasaulio viešbučiai įtraukia į savo siūlomų paslaugų sąrašus. Meditacija, laukinės žolelės, krienų žiedai lėkštėje, natūralus kūno šveitiklis ar raugintas arbatos gėrimas, kuriuos patys ir pasigaminsite. 

Akimirka iš Giedrės Talmantienės atostogų Turkijoje / Asmeninio albumo nuotr.
Akimirka iš Giedrės Talmantienės atostogų Turkijoje / Asmeninio albumo nuotr.

„Vargu ar daugelyje prabangių pasaulio viešbučių rasite tokį skyrių, kuriame galite pasijusti tarsi mokykloje, darbų pamokoje. Jei tik norite, čia patys pasigaminsite muilą, kvepiančių žvakių ar natūralų kūno šveitiklį. Galite net palikti fermentuotis savo vardo kombučią ar su laboratorijos vadovu Ata Ozmenu pasikalbėti apie tai, kaip kuo mažiau teršti aplinką. Išgeriate puodelį kavos ir tirščius metate lauk? Jis sako, kad paėmus du šaukštus kavos, du ricinos ar alyvų aliejaus ir įlašinus kelis lašus norimo eterinio aliejaus, gausite visiškai natūralų kūno šveitiklį“, – pasakoja Giedrė Talmantienė.

Kaip pagerinti sveikatą ir atgauti jėgas ypač dabar, kai stresas ir nerimas dėl rytdienos tapo nuolatiniu ne vieno palydovu, o per karantiną sėdint namuose priaugti kilogramai? Ne tik dietologas ar kitas mitybos specialistas gali mums sudėlioti planą ką ir kaip  valgyti. Tą patį gali padaryti ir geras virtuvės šefas.

Akimirka iš Giedrės Talmantienės atostogų Turkijoje / Asmeninio albumo nuotr.
Akimirka iš Giedrės Talmantienės atostogų Turkijoje / Asmeninio albumo nuotr.

Ozgunas Ustunas virtuvėje – nuo 17-os.  Jo tėvas ir senelis buvo žinomi virtuvės šefai, todėl jis sako nuo vaikystės žinojęs, kur pasuks. Dirbęs su garsiais pasaulyje šefais, ne vienerius metus praleidęs ir gero maisto mėgėjams žinomame Dubajaus Armani viešbučio restorane garsiojoje „Burj Khalifa“ Ozgunas sako, jog sveikos mitybos taisyklės paprastos: rinkitės produktus, kuriuos galite nusipirkti tiesiai iš jų gamintojų ar augintojų, nepamirškite sezoniškumo, prieskonių, sėklų ir nevenkite gamintis patys. Savo rankomis  raugtos daržovės – puikus pasirinkimas. O jei dar galite jų užsiauginti, jūsų lėkštė niekuo nenusileis geriausių pasaulio šefų patiekalams. 

Vien gero maisto puikiai savijautai gali nepakakti. Viešbučiai savo svečiams siūlo ne tik paprasčiausiai ilsėtis ir mėgautis komfortu. Meditacija saulei tekant, joga, dvasinės praktikos – apie visa tai bus kalbamasi su meditacijos ir jogos mokytoju iš Indijos Dorelal Singh Thakur, iš Stambulo nuskridę į sezoną pradedantį Bodrumą.  

Nuo ko jis patarė pradėti kovą su stresu ir kaip valdyti nerimą keliančias mintis? Visa tai – jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., per LNK, laidoje „Nuo... Iki..“ su Giedre Talmantiene.

Naujausi straipsniai