Garsūs žmonės pasidalijo maisto istorijomis nuo Barselonos iki Meksikos

Vakaro svečiai/Teodoro Biliūno nuotr.
Vakaro svečiai/Teodoro Biliūno nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2019-04-12 10:07
AA

Ketvirtadienio vakarą „Gero skonio“ klubo svečiai buvo sukviesti į pačioje Kauno širdyje įsikūrusį stilingą restoraną „Sala“. Čia vakaro dalyviai ne tik mėgavosi išskirtine restorano virtuvės šefės Jolantos Gervienės paruošta degustacine vakariene, bet ir skanavo tikro itališko deserto bei madingiausiu būdu paruoštos itališkos kavos.

Tarp nusprendusiųjų vakarą praleisti ragaujant specialiai renginiui paruoštus patiekalus, buvo ir grupės „69 danguje“ narės Nijolė Pareigytė-Rukaitienė ir Goda Alijeva.

„Gamindama dažnai naudoju česnaką, svogūną, baziliką, pipirus. Labai mėgstu petražoles, avokadus. Mūsų šeima paiso maisto sezoniškumo taisyklių, todėl per žiemą lepinomės morkomis, kopūstais ir burokėliais. Bet jau labai pasiilgome kvepiančių, šviežių pomidorų!“, – pasakojo N. Pareigytė-Rukaitienė.

Jos kolegė Goda patikino, kad tiek ji, tiek vaikai labai vertina avokadą ir jį mėgsta. Petražolės, klendra, citrina, laimas, daržovės – taip pat dažni dainininkės gaminamų patiekalų ingredientai.

Paklaustos apie prabangiausias vakarienes, kuriose teko dalyvauti, dainininkės šysojosi.

„Turbūt namuose su traškučiais ir prie televizoriaus!“, – juokavo Goda.

Vakaro svečiai/Teodoro Biliūno nuotr.

„Bet juk kartu esame buvę Barselonoje, kur mėgavomės aštunkoju – čempionu! Tai – labai įvertintas ir apdovanotas patiekalas, aprašytas ne viename gastronomijos leidinyje“, – įsiterpė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė.

Keliaudama Rukaičių šeima ne tik lepinasi reginiais, bet būtinai užsuka ir į kažkuo išskirtines, virtuvės kritikų liaupsių sulaukusias vietas.

„Viena įdomiausių vakarienių, kurioje dalyvavau, vyko Meksikoje. Tuomet užbūrė ne tik maistas, bet ir šou programa“, – pasakojo dainininkė Irma Jurgelevičiūtė.

Prabangiausiomis ir, be abejones, skaniausiomis vakarienėmis ji vadina tas, kurios patiekiamos pas mamą.

„Teikiu pirmenybę salotoms ir jūros gėrybėms. Kepinti česnakai, smulkinti pomidorai, žuvies sultinys, salierai, svogūnai, morkos, cukinijos – viską patroškini ir gautu mišiniu pagardini krevetes... Nerealus skonis!“ – apie savo mitybos įpročius pasakojo pašnekovė.

Papuošalų kūrėja Natalija Martinavičienė sakė itin vertinanti šviežią bei kokybišką maistą. Ji valgį gamina kasdien, o neseniai pati sukūrė antienos sriubos receptą, sulaukusį ir vaikų, ir svečių liaupsių.

„Prabangiausia vakarienė gali būti surengta ir namuose. O išgirta vieta, kurioje dirba geriausi virtuvės šefai, nuvilti. Skonis – tai dalykas, dėl kurio nesiginčyjama“, – šypsojosi N. Martinavičienė.

Dainininkė Donata Virbilaitė kartą su bičiuliais dalyvavo iš tiesų labai prašmatniame vakare Prancūzijoje, kur netrūko nei brangių gėrimų, nei valgių.

„Buvau pakviesta į renginį, po kurio vyko iš tiesų neįtikėtinas vakarėlis“, – prisiminė mergina.

Jūros gėrybes, lašišą ir sušius mėgstanti dainininkė paatviravo, jog prie mėgstamų ingredientų galėtų priskirti miltus, bet jų naudojimą stengiasi riboti. Ji yra neabejinga ir cinamonui, kurį, gamindama valgį, naudoja gana dažnai.

Vakaro svečiai/Teodoro Biliūno nuotr.

Šokėja ir teisininkė Rasa Židonytė patikino – labiausiai iš ingredientų ji vertina druską ir pipirus.

„Daugeliui patiekalų pagardinti būtent jų ir užtenka“, – įsitikinusi Rasa.

Viena įsimintiniausių vakarienų, kurioje ji dalyvavo, buvo surengta draugų namuose. Tuomet sraiges svečiams paruošė žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.

Iš „Gero skonio“ vakarienės jai labiausiai patiko šviežia anties krūtinėlė, patiekta su ananasų, kriaušių, slyvų čiatniu, svieste keptais pastarnokais ir žirnelių-mėtų tyre.

Vakaro metu vedėjas Jonas Norkevičius pristatė įdomiausias, labiausiai intriguojančias naujausio žurnalo „Geras skonis“ numerio temas ir pakvietė svečius dalyvauti smagioje „Gero skonio“ viktorinoje, kurios metu šie turėjo galimybę pasitikrinti ir praplėsti savo žinias apie gastronomiją bei vartojimo kultūrą.

Vakarą, kurį vedė Jonas Norkevičius, pradėjo žurnalo „Geras skonis“ vyriausioji redaktorė Rasa Ščeponienė. Pasak jos, daugelį metų rašant apie maistą, gėrimus, vartojimo kultūrą, bendraujant su gamintojais, tiekėjais, restoranų bei viešbučių atstovais, subūrus maisto entuziastų būrį, nenorėta likti vien teoretikų arena – siekta kartu ragauti, atrasti, keliauti, diskutuoti, mėgautis maistu kaskart aplankant vis kitą Lietuvos restoraną.

„Taip gimė „Gero skonio“ klubo idėja, ir dabar kartą per mėnesį suburiame visus, neabejingus geram maistui ir vartojimo kultūrai, vis į naują, dėmesio vertą vietą. Per ilgus veiklos metus maisto entuziastų būrys augo, o renginių geografija nenumaldomai plėtėsi, apimdama jau ne tik didžiuosius Lietuvos miestus, tačiau ir uostamiestį, šalies kurortus: Palangą, Druskininkus, Birštoną“, – sakė Rasa Ščeponienė.

Pavasarinio numerio „Geras skonis“ pristatymas Kauno „Saloje“ (16 nuotr.)
+10