Garsūs svečiai degustavo neįprastą vakarienę – lokio kumpį su moliūgo daugiaryžiu

Degustacinė vakarienė Trakuose
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2018-11-20 16:45
„Virtuvė neturi ribų“, – vakar Trakuose sakė „Michelin„ žvaigždute apdovanotas šefas iš Italijos Pasquale Palamaro. Kad taip yra, jis netrukus pademonstravo į restoraną „Apvalaus stalo klubas“ susirinkusiems svečiams, kurie buvo vaišinami ypatingais patiekalais iš naujojo meniu – lokio kumpiu, raudona meilės ir aistros spalva nuspalvintais spagečiais su midijomis, krevetėmis su kavos pupelių, migdolų ir balzaminio acto padažu ir raudonųjų pomidorų uogiene bei mocarelos kremu paskanintu bazilikų biskvitu.

Vos trims dienoms iš Italijos, Iskijos salos restorano „Indaco“ atvykęs virtuvės šefas Pasquale Palamaro tęsia dar 2012 metais „Apvalaus stalo klube“ pradėtą mentorystės tradiciją.

Degustacinė vakarienė Trakuose / Vyginto Skaraičio nuotr.
Degustacinė vakarienė Trakuose / Vyginto Skaraičio nuotr.

„Norėdami puoselėti gastronominę meistrystę, kviečiame į Lietuvą virtuvės šefus iš užsienio. Jie ne tik atveža mums naujų idėjų ir inovacijų, bet ir skleidžia kulinarijos kultūrą. Patiekalai iš mūsų naujo meniu yra puikus mentorystės pavyzdys, suvienijęs bendram darbui Pasquale Palamaro ir šefą Artūrą Naujoką“, – sakė restorano „Apvalaus stalo klubas“ įkūrėja Rasa Šnaiderienė.

Pagal naujausias pasaulio virtuvės tradicijas pagaminti naujojo meniu patiekalai išlaikė lietuvišką dvasią ir autentiškumą, sujungė tai, kas lokalu ir globalu, kas tradiciška ir inovatyvu, supynė lietuvišką ir itališką skonius.

Degustacinė vakarienė Trakuose
Degustacinė vakarienė Trakuose

Šiuo metu Europos virtuvė tarsi žengia žingsnį atgal. Nebenorima svečio apakinti, patiekti vaizdą ar formą, grįžtama prie paprastumo, išgryninto skonio“, – tokias naujausias tendencijas Trakuose paskleidė „Michelin“ žvaigždute įvertintas šefas.

Savo patirtimi, žiniomis Pasquale mielai dalijosi su naujuoju, tik pavasarį prie „Apvalaus stalo klubo“ komandos prisijungusiu šefu Artūru Naujoku, kuris aukštosios virtuvės subtilybių mokėsi iš šefo-mentoriaus Mickey Bhoite, Martyno Praškevičiaus, įgūdžius tobulino geriausiuose Lietuvos restoranuose.

Gurmaniškų patiekalų, kuriuos paruošė ypatingas virtuvės duetas, paragauti į Trakus atvyko Japonijos ambasadorius Lietuvoje Shiro Yamasaki su žmona Yuko, diplomatė Jolanta Balčiūnienė su vyru, plastikos chirurgu Dainiumi Balčiūnu, operos dainininkė Nomeda Kazlaus, medikai Gytė ir Karapetas Babajanai, Renata Valiūnienė, fotografas Marius Jovaiša su žmona Brigita, advokatas Irmantas Norkus su žmona Žaneta, verslininkai Inga Malinauskienė su vyru Virginijumi, Agnė Zuokienė, Gedvydas Vainauskas su žmona, žurnaliste Liuminata, maisto tinklaraštininkė Nida Degutienė, televizijos laidų prodiuserė Lolita Bytautaitė su vyru, teisininku Deivydu Rimkevičiumi, Trakų merė Edita Rudelienė su vyru Henriku, renginių organizatoriai Erika Purauskytė su vyru, verslininku Pranu Slušniu ir Giedrius Masalskis.   

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai