Garsūs šalies žmonės pietavo danguje: „Susėsti su artimaisiais prie bendro stalo – ypatingai svarbu“

Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2018-08-22 15:51
Trečiadienio popietę žinomi pramogų pasaulio atstovai ir visuomenės veikėjai susibūrė pasimėgauti išskirtiniu Baltijos šalių šimtmečiui skirtu paminėti meniu. Tiesa, vakarienė vyko neįprastai, gerai nusiteikusi kompanija patiekalais mėgavosi 50 metrų aukštyje.

Danguje pietavo dainininkai Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings, verslininkė Asta Meschino su vaikais: Karolina ir Antonio Johnu, verslininkas Žilvinas Grigaitis, kelionių agentūros įkūrėjas Rimvydas Širvinskas-Makalius su mama Violeta ir daugelis kitų. 

Į aukštį pakilus žinomų žmonių stalui labiausiai aukščio baimei pasidavė Karolina Meschino. Kylant užsimerkusi socialinių tinklų žvaigždė ilgai nepaleido mamos ir draugės rankų: „Žemyn negalėjau pažiūrėti visų pietų metu. Tik vėliau pamačiau, kad sukinėjasi kėdė, o tuomet ir vėl išsigandau. Nuo mažens labai bijau aukščio, tad šie pietūs man – tikras išbandymas.“

Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.
Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.

Nors valgyti tokiame aukštyje ir dar sukantis tikrai nėra jauku, organizatoriai visiškai užtikrina tokios pramogos saugumą – žmonės pririšami prie kėdžių keliais diržais. Patartina neturėti jokių smulkių daiktų, aksesuarų ir jų neišsiiminėti valgio metu. Organizatoriai prisiminė nutikimą Latvijoje, kuomet moteris prarado auksinį laikrodį, nes bandė jį užsisegti, bet nuslydus nuo rankos jis krito žemyn. Už tokius daiktus atsako patys dalyviai.

Pietų metu svečiams buvo pateikti du meniu variantai – įprastas ir vegetariškas. Pastarojo pageidavo Jurgis Didžiulis, Erika Jennings ir jos tėtis. Įprastą trijų patiekalų pietų meniu sudarė bulvinės saulėgrąžos užkandis su lazdyno riešutais ir triufeliais; pagrindinis elnienos patiekalas su burokėliais, kadagiais, bruknėmis ir gumbiniu salieru. Desertui buvo patiektas šokoladinis suflė su uogomis ir uogų morengais.

Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.
Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.

Šventinius pietus ruošė susivienijusi Lietuvos, Latvijos ir Estijos pripažintų šefų komanda.

Lietuvą „Dinner in the Sky“ atstovavo geriausiu šalies šefu kelis kartus pripažintas Deivydas Praspaliauskas. Latviją – restorano „Vincent“, kurį prestižinis „White Guide Nordic“ pernai išrinko geriausiu Baltijos šalyse, šefas Alexanderis Nasikailovsas. O estus – taip pat vienas geriausių savo šalyje – šefas Vladislavas Djatšukas.

40 minučių trukusio pakėlimo metu svečiams buvo patiekti trys patiekalai iš pietų meniu: bulvinė saulėgrąža su lazdyno riešutais ir triufeliais, elniena su burokėliais, kadagiais, bruknėmis ir gumbiniu salieru bei desertas – šokoladas su uogų morengu. Skonį papildė someljė priderintas vienų garsiausių pasaulyje šampano namų putojantis šampanas „G. H. Mumm“.

Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.
Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.

Kelionių agentūros „Makalius“ įkūrėjas R. Širvinskas prisipažino, kad aukščiausiai jam teko pietauti vaikystėje – televizijos bokšte. 

„Šiandien „Dinner in the sky“ dalyvausiu net du kartus. Prieš kelis mėnesius aš padovanojau savo šeimai vakarienę danguje. Na, o su mama dar kylame ir pietų. Nekantrauju iš aukštai pamatyti Vilniaus senamiestį, kuriuo aš labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi“, – Žmonės.lt pasakojo R. Širvinskas-Makalius.

Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.
Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.

Verslininkas neslėpė, kad dėl įtempto dienos ritmo papietauti ar pavakarieniauti su šeima randa vis mažiau laiko.

„Suprantu, kad laikas artimiesiems žmonėms yra didesnė dovana, nei kažkoks materialus daiktas“, – pasakojo vaikinas.

Tuo tarpu, Ž. Grigaitis „Dinner in the sky“ dalyvauja jau penktą kartą.

„Aš esu kilęs Rygoje, mačiau, kad toks projektas yra ir Singapūre. Man patinka naujas požiūris į maistą ir jo pateikimą“, – sakė verslininkas.

Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.
Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.

Anot jo, su artimais žmonėm susėsti prie bendro stalo – labai svarbu.

„Šiais laikais viskas persikelia į virtualią erdvę, todėl vakarienės, gyvas bendravimas ar atvirutės parašymas ranka – labai svarbu. Ir pats labai mėgstu gaminti, tačiau gaila, kad neturiu tam daug laiko“, – prisipažino Ž. Grigaitis.

Verslininkė ir Gvatemalos garbės konsulė Asta Meschino papietauti danguje atvyko su vaikais: Karolina ir Antonio. Pasak jos, vakarienės prie bendro stalo jų šeimoje – tradicija.

Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.
Nuotaikingų pietų danguje akimirka / Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr.

„Vakarienė yra vienas pagrindinių mūsų šeimos ritualų. Sekmadienis – šeimos šventė, kuomet, kad ir kas benutiktų – mes stengiamės susisėsti prie stalo ir praleisti laiką kartu. Anksčiau tai darydavome dažniau, dabar rečiau, tačiau visada stengiamės atrasti vienas kitam laiko. Aš esu iš tų žmonių, kurie ypatingai mėgsta gaminti, man tai yra relaksacija, atsipalaidavimas po darbo dienos“, – Žmonės.lt sakė A, Meschino.

„Dinner in the sky“ – gurmaniškas projektas danguje yra pamėgtas tarp daugybės žmonių visame pasaulyje dėl aukščiausios kokybės standartų ir aptarnavimo, įspūdingų miesto vaizdų, išskirtinės atmosferos bei skaniausių patiekalų, kuriuos ruošia geriausi pasaulio virėjai.

Vakarienes danguje žymusis ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų dešimtuką. Šį neįprastą dangaus restoraną išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas, o projekto koncepcija nuolat keliauja aplink pasaulį: nuo Australijos, Indijos, Pietų Afrikos Respublikos iki Brazilijos, Kanados, Kinijos ir t. t.

Naujausi straipsniai