Niūriam orui praskaidrinti – spalvingi makaronų patiekalai

Makaronai / 123rf.com nuotr.
Makaronai / 123rf.com nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-02-20 17:14
AA

Įvairių formų, dydžių makaronai populiarūs visame pasaulyje. Jais pamaloninsite kiekvieno skonį, o pagaminti užtruksite vos kelias minutes.

Bolonijos ragu

Jums reikės: 500 g ilgųjų makaronų „tagliatelle“, 375 g jautienos faršo, 375 g kiaulienos faršo, 6 kiaulienos šoninės juostelių, 1 morkos, 800 g konservuotų pomidorų, 2 česnakų skiltelių, 375 ml baltojo vyno, saujos tarkuoto parmezano sūrio, 4 šaukštų aliejaus, mėgstamų prieskonių, druskos, pipirų.

  • Supjaustykite smulkiai morką, svogūną ir česnakus. Patroškinkite įkaitintoje keptuvėje, kol suminkštės. Įdėkite ir pakepinkite šoninę, tada sudėkite kiaulienos ir jautienos faršą, kepkite maišydami, kol mėsa pabals. Įpilkite vyno ir troškinkite, kol išgaruos.
  • Pomidorus susmulkinkite ir dėkite į faršą. Uždenkite ir troškinkite 1–1,5 val. Jei reikia, įpilkite vandens, tačiau padažas turi išeiti tirštas.
  • Išvirkite makaronus, įdėję į lėkštę uždėkite ant viršaus kauburėlį padažo, apibarstykite sūriu.

Spagečiai karbonara padaže

Pasta Carbonara / Recepto autoriaus nuotr.

Jums reikės: 500 g spagečių, 225 g smulkiai pjaustytos liesos kiaulienos šoninės arba kumpio, 4 kiaušinių trynių, 3 skiltelių česnako, 4 šaukštų baltojo vyno, tarkuoto parmezano, petražolių šakelės, druskos ir pipirų.

  • Pakepkite keptuvėje kiaulienos gabalėlius ir česnakus. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinių trynius, supilkite vyną, įberkite saują tarkuoto parmezano, kapotų petražolių ir įberkite pipirų.
  • Išvirusius makaronus dėkite į dubenį ir gerai išmaišykite, po to perkelkite į keptuvę su kumpiu. Dar kartą išmaišykite ir, jei reikia, šiek tiek atskieskite padažą karštu makaronų nuoviru, patiekite.

Vamzdeliai su briuseliniais kopūstais

Pasta Carbonara / Recepto autoriaus nuotr.

Jums reikės: 250 g „penne“ makaronų, 500 g briuselinių kopūstų, 1 raudonojo svogūno, 1 aitruiojo pipiro, 1 šaukštelio smulkintų čiobrelių, 100 g gorgoncolos sūrio, maltų pipirų.

  • Pašalinkite pažeistus kopūstų lapelius, nuo kiekvieno nulupkite po keletą neprigludusių sveikų ir atidėkite. Supjaustykite plonai gūželes, svogūną (išilgai), česnakus, aitrųjį pipirą, pasiruoškite čiobrelių lapelius.
  • Įkaitinkite gilioje keptuvėje aliejų, sudėkite susmulkintus produktus ir pakepkite 3 min., kol suminkštės. Galiausiai sumeskite pasiliktus lapelius ir uždengtą keptuvę nukelkite nuo ugnies.
  • Tuo metu išvirkite makaronus ir nukoškite, pasilikite 0,5 stiklinės nuoviro. Jį supilkite į keptuvę ir sudėkite makaronus, kaitindami gerai išmaišykite su daržovėmis, apiberkite druska ir pipirais. Įdėję porciją į lėkštę, apiberkite smulkintu sūriu.

Aštrūs makaronai su vištiena ir pomidorais

Jums reikės: 300 g makaronų penne, 0,5 kg vištienos krūtinėlės, 1 nedidelės skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse, 1,5 šaukštelio maltos paprikos, 1,5 šaukštelio malto kumino, 0,25 šaukštelio malto imbiero, 0,25 šaukštelio džiovintų raudonėlių, 1 šaukšto citrinų sulčių, saujos kapotų petražolių arba kalendrų, 0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus.

  • Mažais gabalėliais supjaustykite vištieną ir iškepkite.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, paprika, kuminu, imbieru, raudonėliais, pipirais ir druska. Sutrinkite pomidorus į vientisą masę ir sumaišykite su prieskoniais, įberkite smulkintų petražolių ar kalendrų.
  • Išvirkite makaronus. Į dubenį supilkite makaronus, įdėkite šiltą vištieną, ir viską gerai išmaišę patiekite.