Gardusis Žolinių valgiaraštis: mėgaukimės gaiviais patiekalais

Vasariška salsa krepšeliuose / Astos Černės nuotr.
Vasariška salsa krepšeliuose / Astos Černės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2014-08-15 09:00
AA

Šiandien minime ypatingą ir labai gražią šventę – Žolinę. Kaip sako garsusis etnologas Libertas Klimka, „per Žolinės atlaidus po šv. Mišių susitinka visa giminė. Yra apie ką pasikalbėti – aptarti, kaip sekėsi vasaros darbai, kaip užderėjo rugiai ir vasarojus. O gal ką ištiko kokia nelaimė ir reikalinga parama? Todėl priežodis skamba net įsakmiai: „Kas neateina per Žolinę, tas bus neturtingas.“ Nebendrausi su artimaisiais, liksi vienas bėdoje, skurde. Taigi šventei labai būdinga bendruomeniškumo dvasia. Reikėtų tai aktualizuoti ir šiandien, nes tik per bendruomeniškumą visuomenė tampa pilietiška.“

O koks gi susitikimas su artimaisiais ir kaimynais be gardžių valgių? Siūlome jums šiandien ne tik tenkintis įdomiais pašnekesiais, bet ir pamaloninti skrandį. 

{recipe|117}
{recipe|507}
{recipe|522}
{recipe|810}
{recipe|478}
{recipe|2120}
{recipe|1845}
{recipe|1576}
{recipe|1296}
{recipe|3396}
{recipe|3338}
{recipe|3046}
{recipe|2882}
{recipe|2414}
{recipe|2274}
{recipe|3429}
{recipe|4375}
{recipe|3996}
{recipe|3745}
{recipe|3742}
{recipe|3730}
{recipe|3619}
{recipe|3618}
{recipe|3458}