Gardūs kąsneliai vegetarams

Užkandis su virtais kiaušiniais ir grybais / Shutterstock nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-03-25 17:00
Savaitgalį pasigaminkite vegetarinių užkandžių: jie ir skanesni, ir, svarbiausia, sveikesni už įprastus sumuštinius.

Žiedinių kopūstų vėrinukai

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: žiedinių kopūstų gūžės, 2 geltonųjų paprikų, 2 raudonųjų svogūnų, 2 šaukštų alyvų aliejaus, 2 kiaušinių, saujos susmulkintų prieskoninių žalumynų, druskos, pipirų, citrinos.

  • Kopūstą išskirstykite žiedynėliais. Juos pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite žalumynais. Sudėkite į dubenėlį, užpilkite plaktais kiaušiniais ir gerai išmaišykite.
  • Svogūnus ir paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite stambokais gabaliukais.
  • Kopūstų žiedynėlius pakaitomis su svogūnų ir paprikų gabaliukais suverkite ant medinių iešmelių. Paruoštus vėrinukus apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ar ant žarijų. Prieš patiekdami apšlakstykite citrinų sultimis.

Sūrio suktinukai su daigais

Jums reikės: 300 g fermentinio sūrio, skardinės (400 g) konservuotų raudonųjų pupelių, 2 šaukštų pomidorų pastos, 300 g sojų, lapinių ridikėlių ar kitokių daigų, 100 g sviesto, druskos, pipirų.

  • Sūrį supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Pupeles nuvarvinkite ir elektriniu maišikliu (tiks ir bulvių grūstuvė) sutrinkite su sviestu bei pomidorų pasta.
  • Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Ja patepkite kiekvieną sūrio griežinėlį, uždėkite daigų ir susukite.
  • Kiekvieną suktinuką persmeikite mediniu ar plastmasiniu iešmeliu: ritinėliai neišsivynios ir paimti bus patogiau.

    Pikantiški pyragėliai su daržovėmis

    Shutterstock nuotr.
    Shutterstock nuotr.

    Jums reikės: 500 g miltų, 450 g kviečių sėlenų, 2 trynių, žiupsnelio šafrano miltelių, 60 g sviesto, pusės šaukštelio kepimo miltelių, kelių šaukštų vandens, druskos.

    Įdarui: 240 ml kukurūzų aliejaus, svogūno, 4 česnakų skiltelių, 2 didelių morkų, po vieną žaliųjų ir raudonųjų paprikų ankštį, 350 g pievagrybių, 450 g virtų pupelių, 225 g kukurūzų sėklų (šviežių ar šaldytų), 110 g juodos duonos trupinių, druskos, pipirų.

    • Paruoškite tešlą: trynius ištrinkite su sviestu, druska, šafranu ir kelias šaukštais vandens. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sėlenas ir suminkykite kietą tešlą. Ją suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai 30 min. laikykite šaldytuve.
    • Paruoškite įdarą: gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, nustatykite pačią mažiausią ugnį, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus, sugrūstus česnakus ir 5 min. pakepinkite. Sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, mažais kubeliais supjaustytas paprikas, susmulkintus pievagrybius ir kepkite dar 10 min. Tada sudėkite pupeles, kukurūzus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, uždenkite ir troškinkite 15–20 min. Nukelkite nuo ugnies, suberkite duonos trupinius ir palikite ataušti.
    • Iš kuo ploniau iškočiotos tešlos dubenėliu išspauskite skritulius. Ant kiekvieno uždėkite po šaukštą įdaro ir šakute užspaudykite kraštelius.
    • Pyragėlius sudėkite į miltais pabarstytą skardą ir 180ºC karštumo orkaitėje kepkite 25–35 min.
    {recipe|128}{recipe|302}{recipe|2006}{recipe|4511}{recipe|4680}
    Ji24.lt

    Naujausi straipsniai