Gaminu kūrybingai #5: Didkepsniai su keptais česnakais

Didkepsniai su česnakais / „Shutterstock“ nuotr.
Didkepsniai su česnakais / „Shutterstock“ nuotr.
Šaltinis: Projekto partnerio remiamas turinys
2016-11-21 06:00
AA

„Gaminu kūrybingai“ – 15min ir „Kotanyi“ receptų projektas, skirtas šiuolaikiškoms namų šeimininkėms, siekiančioms praturtinti virtuvę ir paįvairinti mitybą. Su subtiliai suderintomis žolelėmis ir prieskoniais patiekalus pagaminsite greitai ir skaniai bei įnešite į savo virtuvę naujų kulinarijos pokyčių. Gyvenk aistringai, gamink kūrybingai!

  • Mėsą nuplaukite, nusausinkite, kad kepdama neišdžiūtų, ir supjaustykite nei per storais, nei per plonais, maždaug 2,5–3 cm griežiniais (kiekvienas turėtų sverti apie 300 g).
  • Mėsos gabalėliams rankomis suteikite gražesnę formą, pagal skonį juos įtrinkite druska ir pipirais.
  • Saikingai apšlakstę didkepsnį aliejumi, kepkite ant laužo arba keptuvėje būtinai ant didelės kaitros. Nevartykite šakute, nes per atsiradusias skylutes išbėgs sultys.
  • Česnakus išskirstykite skiltelėmis, bet jų nelupkite. Sumeskite į puodelį su trupučiu vandens, pavirkite apie 15 min., vandenį nupilkite, o česnakus perliekite šaltu vandeniu.
  • Virtas česnakų skilteles sumeskite į karštą sviestą, suberkite druską, cukrų, maltus riešutus ir kepkite apie 5 min.
  • Didkepsnį tiekite pašildytoje lėkštėje su karamelizuotais česnakais ir bulvių koše.