Gaminame su Liutauru Čepracku: netradicinis šokoladinis biskvitas

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas
Šaltinis: Ji24.lt
2013-03-29 11:00
AA

Pasigaminti kažką neįprasto visada įdomu ir smagu. Tad kviečiame paeksperimentuoti su virtuvės šefu Liutauru. Gaminsime šiek tiek kitokį šokoladinį biskvitą.

Šokoladinis biskvitas su burokėliais ir plakta grietinėle

Produktai:

• 200 g burokėlių (1 didelis arba 2 vidutiniai),

• 160 g šokolado,

• 160 g cukraus,

• 110 g miltų,

• 50 ml stiprios kavos,

• 3 valg. š. kakavos miltelių,

• 1 valg. š. kepimo miltelių,

• 4 kiaušiniai,

• 160 g sviesto.

 

Kaip gaminti:

1. Burokėlius su lupena įvyniokite į foliją ir apie 50–60 min. kepkite 180 °C orkaitėje. Iškepusius atvėsikite, o vėliau sutrinkite iki tyrės konsistencijos.

2. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius sumaišykite ir palikite, kol pasiruošite šokoladą.

3. Šokoladą dėkite į dubenį, kurį paskui įstatykite jį į puodą verdančiu vandeniu. Kaitinkite, kol šokoladas pradės tirpti. Kai 2/3 bus ištirpę, pilkite kavą, sumaišykite ir nukelkite nuo verdančio puodo.

4. Į šokolado masę dėkite gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą. Atsargiai maišykite, palaukite, kol sviestas beveik ištirps. Masė turi būti šilta, bet ne karšta.

5. Atskirkite trynius nuo baltymų. Į šokolado masę įmaišykite trynius.

6. Baltymus išplakite su cukrumi, įmaišykite juos į pagrindinę masę ir prieš pabaigą sudėkite sausus ingredientus. Stenkitės per daug nemaišyti, gali likti šiek tiek gumuliukų.

7. Masę supilkite į sviestu išteptą ir kakavos milteliais pabarstytą kepimo formą.

8. Formą kiškite į įkaitusią orkaitę, sumažinkite temperatūrą nuo 180 °C iki 165 °C ir kepkite apie 40 minučių.

9. Patiekite su kaimiška grietine arba plakta grietinėle ir apelsinų skiltelėmis.

Eksperimentuokite!