Gaminame spalvingus ledukus

Gaminame spalvingus ledukus / Fotolia nuotr.
Gaminame spalvingus ledukus / Fotolia nuotr.
2013-07-11 11:00
AA

Karštymečiu be ledukų neišsiversime. Negailėdami žeriame jų į ąsotėlį su šaltąja arbata, frapė, sultis, kompotus, vandenį. Ypač gražiai atrodo įvairių formų ir spalvų gardūs ledukai, kurių galite greitai pasigaminti ir jais nuspalvinti paprasčiausią grietinėlės desertą ar pieno kokteilį.

♦ Ledukus galite gaminti iš bet kokių uogų ir vaisių: pasirinktus šviežius sutrinkite mediniu grūstuvėliu, tada pertrinkite per sietelį, sumaišykite su vandeniu ir supilkite į ledo maišelius.

♦ Kokios rūšies uogas ar vaisius rinktis ir kokio koncentrato sultys turėtų būti, spręskite pagal tai, į kokį gėrimą iš jų paruoštus ledukus bersite:  jeigu į šaltąją ar mėtų arbatą, tiks žaliųjų citrinų sultys, jei į egzotišką gaivų kokteilį – ananasų sultys ar net kokosų pienas.

♦ Į gaivius rabarbarų kompotus berkite braškių, žemuogių ledukų, į naminę girą tiks medaus skonio, į pieno kokteilį – braškių, į šaltą kavą – vyšnių ar braškių ledukai.

♦ Kad ledukai būtų skaidrūs, juos šaldykite iš virinto vandens.

Gaminame spalvingus ledukus / Fotolia nuotr.

♦ Ledukus patogu šaldyti specialiose plastikinėse daugkartinio naudojimo formelėse ar maišeliuose. Ir vienų, ir kitų yra įvairiausių formų – ledukai gali būti širdelės, laivelio, žuvytės, vaisių formų.

♦ Jei norite saldesnio gėrimo, į ledukus įberkite cukraus. Bet atsiminkite, kad nesaldinti visada sveikiau.

♦ Jeigu vaikai pageidauja saldesnio gėrimo, ledukus galite gaminti iš paruoštų sirupų – patogiau ir greičiau.

♦ Labai gražiai ir puošniai atrodo ledukai su viduje įšaldytomis ryškiomis uogomis, gėlėmis, žolelėmis. Jais papuoštas  bei atvėsintas vakarėlio kokteilis  neabejotinai paliks svečiams įspūdį.

Gaminame spalvingus ledukus / Fotolia nuotr.
Temos: