Faktai apie gardžiąsias cukinijas ir išradingų receptų rinkinys

Cukinijos / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2014-08-19 09:15
Daržininkai ir sodininkai greičiausiai džiaugiasi gausiu cukinijų derliumi... Kuo ypatingos šios daržovės ir ką galite iš jų pasigaminti? Kviečiame susipažinti!

Cukinijose yra labai mažai kalorijų

100 g aptiksite vos... 19 kcal! Ar gali būti puikiau, norinčioms ne tik skaniai pavalgyti, bet ir išlaikyti dailias kūno linijas? Taigi, skanaukite į sveikatą. Ką galite iš jų pagaminti? Receptų sąrašiuką rasite apačioje.

Cukinijos gali būti didesnės nei įsivaizduojate

Pavyzdžiui, pasiekti daugiau kaip 1,80 m ir sverti apie 30 kg. Bent jau sodininkas Bernardas Lavery iš Didžiosios Britanijos gali džiaugtis tokio dydžio užauginta daržove. Tačiau ar ji buvo skani – visai kitas reikalas. Štai specialistai tikina, kad skaniausios vis dėlto yra vidutinio dydžio, be to, tamsesnės. Tokiose kur kas daugiau maistingųjų medžiagų.

Cukinijų žiedai – valgomi

Cukinijų žiedai ypač populiarūs Viduržemio jūros virtuvėje, kurioje neretai dar ir tiekiami skrudinti. Taip pat jais galite įdaryti vieną ar kitą patiekalą arba papuošti gardų valgį. Taigi, kodėl neišbandžius ir nepalepinus savo skonio receptorių?

Cukinijos kovoja prieš vėžį ir širdies ligas

Atlikti tyrimai byloja, kad valgydami cukinijas galime tikėtis stipresnės sveikatos, pavyzdžiui, jose yra itin daug kalio (daugiau negu bananuose), kuris teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Be to, cukinijos gali padėti sumažinti vėžio riziką. Jose gausu ir mangano, vitamino C, nėra riebalų, mažai druskos.

Ką iš jų pagaminti? Atsakymus rasite JI24 receptų skyrelyje. Dalinamės skrandį džiuginančiomis idėjomis! 

{recipe|225}{recipe|252}{recipe|800}{recipe|887}{recipe|3293}{recipe|3306}{recipe|3474}{recipe|3475}{recipe|3494}{recipe|3495}{recipe|3795}{recipe|3822}{recipe|3825}{recipe|3854}{recipe|4115}

 

Ji24.lt

Naujausi straipsniai