Estų virtuvės meistras Dmitri Haljukovas: „Turiu nekilnojamojo turto brokerio išsilavinimą“

Dmitri Haljukovas savaitgalį svečiavosi Lietuvoje/Irmanto Gelūno/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Dmitri Haljukovas savaitgalį svečiavosi Lietuvoje/Irmanto Gelūno/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2019-04-30 14:39
AA

„CRU“ restorano šefas, knygos „My Kitchen. My soul“ autorius, tarptautinių čempionatų dalyvis ir prizininkas Dmitri Haljukovas į Vilnių atvyko vesti ypač gurmaniškų kursų.

Kiekvienam dalyviui buvo pristatomas pusgaminių ir gaminių gamybos procesas, suteikiama galimybė prisiliesti prie gurmaniškos virtuvės paslapčių, padegustuoti išskirtinių patiekalų bei gauti profesinio meistriškumo pažymėjimą.

Nepriekaištingą šefo valgiaraštį sudarė:

· Seliavos ikrai ir tartaras keptų bulvių tartaletėje.

· Citrininė daniška spurga su rūkytų ungurių ir laiškinių česnakų putėsiais.

· Keptų topinambų espuma, triufeliai ir trynio confit.

· Rudose pasukose garintas otas, pateikiamas su baltais smidrais, citrininių čiobrelių ir rūkytų tarama kremu.

· Putpelės supreme glazūroje, traškios gelteklės lazdelės.

· Ramunėlių pudingas, obuolių šerbetas su traškiais medaus trupiniais.

Dmitri Haljukovas savaitgalį svečiavosi Lietuvoje/Irmanto Gelūno/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Dmitri Haljukovą į Lietuvą pasikvietė Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.

„Iš tiesų vaikystėje aš niekuomet netroškau būti šefu. Sulaukęs dvidešimties panorau išmokti gaminti, taip viskas mano gyvenime netikėtai apsivertė. 32-ejų atidariau pirmąjį restoraną, tai tapo mano didžiausia aistra. Dabar dažnai kartoju, jog trys dalykai, be kurių neįsivaizduoju savo pasaulio, yra kūrybiškumas, progresas ir naujų idėjų generavimas“, – pasakojo Lietuvoje apsilankęs estas.

Jis tikino niekuomet nematęs savęs kaip tradicinių patiekalų kūrėjo. Šefas nuo pat karjeros pradžios stengėsi vietinius produktus paversti įsimintinais patiekalais. 

„Sakau, kad viską gaminu su netikėtumu.“

Dmitri Haljukovas savaitgalį svečiavosi Lietuvoje/Irmanto Gelūno/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Dmitri anksčiau jau lankėsi Lietuvoje – Klaipėdoje ir Šiauliuose, tačiau kursai sostinėje jam buvo pirmieji.

„Nors turiu nekilnojamojo turto brokerio išsilavinimą, bet visų pirma aš esu restorano savininkas, šefas, savo komandos psichologas, indų plovėjas ir elektrikas“, – šypsojosi svečias.

Susirinkusiems jis pasakojo gyvenantis su dviem šeimomis – virtuvės šeima bei žmona su dukromis. „Moterys su manimi keliauja ne visur, dažniausiai tai priklauso nuo šalies, laiko. Tačiau mano antroji, restorano šeima – visuomet kartu. Dėkoju už galimybę turėti jas dvi.“

Žymus šefas Dmitri Haljukovas savaitgalį svečiavosi Lietuvoje (22 nuotr.)
+16