„Džiazuojame“ virtuvėje: dešrelės „kokone“

Dešrelės „kokone“ / Rūtos Plonytės nuotr.
Dešrelės „kokone“ / Rūtos Plonytės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-01-24 11:12
AA

Šaltą vakarą į duris netikėtai pabeldė svečiai, o šaldytuve tik dešrelės ir nuo pyragaičių kepimo likęs gabalėlis tešlos? Idėja: per kelias minutes galite paruošti greitą ir smagų užkandį.

Dešrelės „kokone“

Reikės:

  • Nedidelių dešrelių (naudotos rūkytos su džiovintais pomidorais),
  • šaldytos mielinės sluoksniuotos tešlos,
  • sezamų sėklų,
  • pomidorų padažo,
  • medinių lazdelių.
Reikalingi produktai / Rūtos Plonytės nuotr.

Žingsnis po žingsnio:

1. Iš pradžių iškočiokite tešlą, supjaustykite ją plonomis juostelėmis ir apvyniokite aplink dešreles palikdama vienodus tarpelius. Tešlą galite naudoti ir bemielę (rinkitės mėgstamą), o juosteles pjaustyti storiau – tuomet dešreles dengs storesnis tešlos sluoksnis.

Reikalingi produktai / Rūtos Plonytės nuotr.

2. Tešla apvyniotas dešreles apibarstykite sezamų sėklomis (prieš tai jų viršų galite patepti kiaušinio plakiniu).

Reikalingi produktai / Rūtos Plonytės nuotr.

3. Išklokite skardą kepimo popieriumi, sudėkite dešreles ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos juostelės švelniai apskrus.

Reikalingi produktai / Rūtos Plonytės nuotr.

4. Dešrelėms iškepus, įsmeikite į jas (maždaug iki pusės) medines lazdeles. Tiekite su pomidorų arba mėgstamu padažu.

Reikalingi produktai / Rūtos Plonytės nuotr.

P. S. Sutikite, dešrelės – ypač mėgstamas vaikučių užkandis, tad kodėl gi nepaįvairinus ir mažųjų gimtadienio šventės štai tokiomis į „kokoną“ įvyniotomis dešrelėmis? Neabejojame, mažiesiems itin patiks smaguriauti ant pagaliukų užmautais užkandėliais.

Virtuvėje „džiazavo“ Rūta Plonytė