Duris atvėrusio restorano „PineWood Bar Lounge“ šefas Antonio – moka 6 kalbas ir baigė geriausią pasaulio kulinarijos mokyklą

Restorano „Pinewood bar and lounge“ atidarymas/Pauliaus Peleckio/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Autorius: Živilė Karevaitė
Publikuota: 2019-07-18 21:25
Sardinijoje užaugęs šefas Antonio Serra kalba šešiomis kalbomis ir yra baigęs geriausią kulinarinę mokyklą pasaulyje – „La Scuola Internazionale di Cucina Italiana“ – Parmoje. Tačiau nepaisant aukščiausio lygio išsilavinimo ir galimybių, jis pasirinko kurti savo gyvenimą Lietuvoje. Dabar jis – ketvirtadienio vakarą Vilniaus priemesčio pušyne duris atvėrusio „PineWood Bar Lounge“ restorano šefas, vedęs lietuvę ir auginantis dvi dukras.

Kaip užsimezgė jūsų ir „PineWood Bar Lounge“ restorano draugystė?

Kai restorano įkūrėja Inga Malinauskienė pradėjo įgyvendinti sumanymą atidaryti restoraną, ji ieškojo tokio šefo, kuris sukurtų ir mėgautųsi visiškai nauju maisto ir gėrimų konceptu. Kadangi aš labai mėgstu iššūkius, įkvepiantį ir modernų požiūrį, išgirdęs jos svarstymus iškart panorau tapti šių ieškojimų dalimi.

Restorano vadybininkai su manimi susisiekė dar man gyvenant Anglijoje. Jie  papasakojo apie naujo restorano konceptą, o aš nusipirkau bilietą ir atskridau į darbo pokalbį. Įsimylėjau šią vietą iš pirmo žvilgsnio. Kadangi restorano įkūrėja Inga ieškojo inovatyvaus, tarptautinę patirtį turinčio šefo, labai greit sukirtome rankomis – mūsų vizijos, kaip ši vieta turėtų atrodyti, sutapo. Prižadėjau jai, kad ši vieta bus geriausia Lietuvoje, kur žmonės galės atrasti tokius skonius, kurių dar ilgai negalės pamiršti.

Restorano „Pinewood bar and lounge“ atidarymas/Pauliaus Peleckio/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.
Restorano „Pinewood bar and lounge“ atidarymas/Pauliaus Peleckio/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Kokio tipo šefas esate: eksperimentatorius, mėgstantis laužyti nusistovėjusias taisykles, ar akylas taisyklių sekėjas?

Tikiu, kad modernus šefas turi puikiai išmanyti visas virtuvės taisykles, gebėti jas laužyti ir įnešti naujų idėjų. Šiame restorane į tradicijas žvelgiame ne su nostalgija, bet su kūrybišku požiūriu. Ieškome, kokius tradicinės virtuvės akcentus galėtume atgaivinti ir pritaikyti šiuolaikiškai, inovatyviai virtuvei. Ėjimas tradiciniu keliu visada yra saugesnis, bet kūrybiškas požiūris leidžia augti. Būtent dėl to kūryba man – gražiausias dalykas pasaulyje.

Ko žmonės turėtų tikėtis vykdami pavalgyti į „PineWood Bar Lounge“?

Žmonės turėtų tikėtis kokybės, įkvėpimo ir netikėtumų. Mūsų tikslas yra sugretinti patiekalų kokybę su nepriekaištingu aptarnavimu ir elegantišku interjeru. Patirtis restorane prasideda ne prie staliuko, bet kur kas toliau – nuo lietuvių ir italų ūkininkų, kurie tiekia mums šviežius ir natūraliai užaugintus produktus bei ingredientus. Atiduodame daug jėgų savo unikaliems patiekalams ieškodami geriausių produktų. Tikiu, kad mūsų pirmasis darbas yra tiekti geriausius ingredientus, kuriuos galima rasti rinkoje. Gyvenime turiu vieną vertybę – būti atviru sau ir savo klientams.

Kokiu patiekalu, esančiu meniu, labiausiai didžiuojatės?

Kaip šefas mėgstu visus savo kūrinius. Tai mano ilgo kelio dalis, kur susitinka patirtis ir kantrybė. Geram šefui užtenka 3-5 minučių pagaminti gerą patiekalą, bet gali praeiti metų metai, kol bus sukurtas to patiekalo receptas.

Kokio tipo virtuvę žmonės gali rasti „PineWood Bar Lounge“ restorane?

Asmenišką, autentišką, modernią europietišką virtuvę. Kalbu šešiomis kalbomis ir dabar mokausi septintosios – lietuvių. Taigi, jeigu pasakysiu, kad mūsų meniu taip pat kalba šešiomis kalbomis, nesuklysiu. Jame galima rasti itališkų, prancūziškų, ispaniškų, lietuviškų skonių.

Kokią emociją bandote perduoti žmonėms, atvykstantiems pas jus pavalgyti?

Šefas dirba tą patį darbą, kurį darė mama, kol neišsikraustėte iš savo namų. Visos mamos maitina vaikus nuo gimimo iki tol, kol jie suauga. Tokiu pat rūpesčiu mes rūpinamės savo klientais kiekvieną dieną, tad tikimės, kad klientai jausis saugūs.

Svečius pasitiks tikra jaukumo oazė

„PineWood“ meniu sudaro 5 patiekalų temos – tuno, vegetariškas, jautienos, jūros ir įvairusis. Prie šių patiekalų specialiai buvo sukurti derantys kokteiliai.

Baro-restorano idėjos autorė ir savininkė Inga Malinauskienė pati kūrė baro-restorano interjerą ir iki menkiausių detalių lyg paveikslą sudėliojo jaukumą, gerą atmosferą ir ramią aplinką kuriančius interjero elementus. Pagrindinę baro erdvę užpildo sodriai žalios spalvos baldai, egzotiniai augalai bei pagrindinis akcentas – virš baro skirtinguose lygiuose kabantys stilingi šviestuvai. Visa baro-restorano erdvė pasidalija į dvi dalis – pagrindinę ir verandą. Pastaroji – tai egzotikos ir jaukumo oazė, kurioje natūralios šviesios pastelinės spalvos žaidžia su už lango matomu žaliu gamtos fonu.

Taip 1932 metais pastatytas pastatas tapo moderniu, išskirtiniu baru-restoranu „PineWood“, kurio vardą padiktavo čia augančios šimtametės pušys ir pajūrio atmosferą sukurianti aplinka. 

Lauks ir sportininkų, ir graffiti meistrų

Daugiau nei 1 ha ploto užimančioje teritorijoje yra įrengtos 2 tinklinio ir paplūdimio teniso aikštelės, kurių įrengimui buvo panaudota net 470 tonų balto smėlio. Šalia aikštelės – 115 kv.m. plotą užimanti graffiti siena, kurią beveik savaitę dienomis ir naktimis piešė profesionalūs graffiti meistrai.

Kokybė, estetika ir išskirtinumas yra kertinės vertybės, kuriomis čia vadovaujasi kiekvienas darbuotojas. 

Baras-restoranas veikia vakarais nuo 18 val. darbo dienomis nuo antradienio iki penktadienio, o savaitgaliais siūlo vėlyvuosius savaitgalio pusryčius.

Naujausi straipsniai