Donato ir Dainės Baumilų dukra šokolado fabrikėlyje bandė pati pasigaminti saldainių

Dainė ir Donatas Baumilos su dukra Smilte / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Dainė ir Donatas Baumilos su dukra Smilte / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2014-11-13 18:52
AA

Vilniuje naują šokoladinę ir rankų darbo šokolado fabrikėlį ketvirtadienį atidarydamas Algimantas Jablonskas pakvietė savo svečius patiems pasigaminti saldumynų.

Atidarymo vakarą gaminti rankų darbo saldainius pamėgino ir Donato bei Dainės Baumilų dukra Smiltė, verslininkų Sigito ir Natalijos Martinavičių atžalos Matas ir Sandra, renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, Naujų idėjų kamerinio orkestro „NI&Co“ muzikantės Augusta Jusionytė ir Dalia Simaškaitė.

Pirmajame sadumynų fabrikėlyje A.Jablonskas ketina dirbti ir pats – kasdien po kelias valandas. „Pasiilgau šokolado... Pastaruosius metus rankų darbo saldainius šeimai gamindavau tik prieš Kalėdas. Nutariau, kad tiek artimuosius, tiek šokolado gerbėjus išskirtinės kokybės skanėstais galiu palepinti ir dažniau“, – sakė A.Jablonskas.

Vilniuje atidarytas šokolado fabrikėlis „AJ šokoladas“ (19 nuotr.)
+13

Jis patikino šokolado nevalgąs, o jį ragaująs. Tą padaryti privaląs, norėdamas įsitikinti naujų receptų patrauklumu bei produkto kokybe.

„Nors ir aš, ir žmona Erika labiausiai vertiname juodąjį šokoladą, visuomet pasidomime, ką mėgsta kiti, kokie tai žmonės, ką veikia, kuo domisi. Būtent taip atsirado žinios apie dailiosios lyties pomėgius“, – su šypsena sakė šokolado karaliumi tituluojamas vyriškis.

Tai jam leido įsitikinti, kad moterys pirmenybę teikia tiek baltam, tiek pieniniam šokoladui.

Algimantas Jablonskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

A.Jablonskas sakė prieš vienuolika metų vystęs pyragų gamybos verslą, tačiau, nuvykęs į Belgiją ir atradęs juodąjį šokoladą, nusprendė pasinerti į jo saldžias gelmes. Pirmuosius rankų darbo saldainius jis pagamino savo namuose vietoje skalbyklos įrengęs šokoladinę. Tuo metu jam padėjo sūnūs Edvinas, Irmantas ir Lukas.

„Lukas išeidavo į gatvę ir garsiai šaukdamas apie geriausią šokoladą į namus kviesdavo klientus“, – prisiminė A.Jablonskas.

Nuo to laiko patobulėjo technologijos, atsirado naujų gamybos receptų. „Bet meilė šokoladui nedingo. Ji tik išaugo“, – sakė A. Jablonskas.

Algimantas Jablonskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.