DIENOS RECEPTAS

Vištiena su sūriu / Fotolia nuotr.
Vištiena su sūriu / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-04-19 10:00
AA

Paskutinę darbo dieną palepinkite šeimą gardžiais kepsneliais.

Vištiena su sūriu 

Produktai:

• 4 vištų krūtinėlės,

• 2 kiaušiniai,

• 100 g džiūvėsių,

• 2 valg. š. sviesto,

• 200 g brandinto sūrio,

• ryšulėlis petražolių,

• česnako skiltelė,

• 50 g graikinių riešutų,

• 50 ml aliejaus (kepti),

• druska ir malti juodieji pipirai (pagal skonį).

 

Kaip gaminti:

1. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir smulkintais graikiniais riešutais, išspauskite česnaką.

2. Įpjaukite vištų krūtinėles išilgai, kad gautumėte „kišenėlę“. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais. Į vidų įdėkite gabalėlį sviesto ir tarkuoto sūrio, susmeikite mediniu pagaliuku, kad neišbėgtų įdaras.

3. Kelis kartus apvoliokite kepsnelius plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tiekite su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.

Kulinaro patarimas. Viščiukų krūtinėles dar galite įdaryti brandinto sūrio iš špinatų įdaru arba svieste apkeptais pievagrybiais ir svogūnais, taip pat džiovintais pomidorais ir mocarelos sūriu ir pan.

 

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:

Citrininė vištiena su daugybe česnako / Tinklaraščio "Kulinarijos laboratorija" nuotr.
Citrininė vištiena su daugybe česnako / Tinklaraščio "Kulinarijos laboratorija" nuotr.
Citrininė vištiena su daugybe česnako / Tinklaraščio "Kulinarijos laboratorija" nuotr.
Citrininė vištiena su daugybe česnako / Tinklaraščio "Kulinarijos laboratorija" nuotr.
Citrininė vištiena su daugybe česnako / Tinklaraščio "Kulinarijos laboratorija" nuotr.