DIENOS RECEPTAS

Tiršta avinžirnių sriuba / Mariaus Žičiaus nuotr.
Tiršta avinžirnių sriuba / Mariaus Žičiaus nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-05-07 11:00
AA

Močiutės ir mamos visada mokė, kad valgyti sriubą labai sveika. Taigi šiandien gardžiuokitės nuostabia tiršta avinžirnių sriuba.

Tiršta avinžirnių sriuba

Reikės:

• 1 stikl. avinžirnių,

• 500 g jautienos nugarinės,

• svogūno (didelio),

• 3 valg. š. aliejaus,

• maltos aitriosios paprikos ir druskos (po žiupsnelį),

• 4 bulvių,

• 2 morkų,

• 2 didelių saldžiųjų paprikų,

• petražolių lapelių (saujos).

Kaip gaminti:

1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika.

2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite pipirais, įpilkite truputį vandens ir maišydami troškinkite, kol suminkštės.

3. Bulves supjaustykite griežinėliais, morkas – kubeliais, paprikas – dideliais gabalais, sudėkite į puodą su mėsa ir apie 10 min. troškinkite. Užpilkite vandeniu, suberkite išmirkytus avinžirnius ir apie 35 min. virkite, kol mėsa ir daržovės suminkštės.

4. Sudėkite kepintus svogūnus ir dar apie 5 min. virkite. Sriubą patiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis.

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI:

Pomidorų ir mocarelos salotos / Mariaus Žičiaus nuotr.