Desertai – subalansuoti vyrams, bet tinka ir moterims

Vyras virtuvėje. / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2015-12-07 11:00
Niekam ne paslaptis, kad stiprioji lytis yra mažesni desertų gerbėjai nei moterys ir dažnai nesupranta jas užklumpančių silpnumo akimirkų, kai norisi torto gabalėlio su daug kremo. Tačiau ar kada pagalvojote, kad vyrams tiesiog reikia vyriškų desertų, pritaikytų jų skoniui.

Prekybos tinklo „IKI“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič rekomenduoja keletą gardžių receptų, kurie subalansuoti vyrams, bet tinka ir moterims.

„Vyrų ir moterų skoniai šiek tiek skiriasi – vieni mėgsta labiau saldžius, kiti sodresnius desertų skonius ir čia nieko keisto. Tačiau net ir toks vyriškis, kuris sakosi nemėgstantis saldumynų, tikrai nepraleistų progos paragauti šių skanėstų. Iš pirmo žvilgsnio sūrumas, aštrumas – gali pasirodyti nesuderinami skoniai desertuose, tačiau tikrai nenusivilsite išbandę juos įvesti į gaminamo deserto receptą. Tereikia trupučio fantazijos ir drąsos“, – rekomenduoja kepyklų vadovė. 

Pasak N. Juchnevič, pirkėjai dairosi vis įvairesnių desertų: „Pastebėjome, jog per ilgus metus pirkėjų skoniai stipriai keitėsi, lavėjo, tad ir mes savo ruožtu kiekvieną sezoną stengiamės pasiūlyti kažką naujo.  Domimės pasaulinėmis konditerijos naujovėmis, patys eksperimentuojame, ragaujame ir siūlome išbandyti netradicinių skonių. Pirkėjai labai pamėgo desertus su egzotiniais vaisiais, prancūziškas tartaletes, pyragą su špinatais ar su braškėmis ir bazilikais. Tačiau desertuose galima išmėginti ir dar drąsesnių ingredientų, kurie ypatingai turėtų patikti vyriškam skoniui“, – teigia ji ir siūlo keletą receptų. 

„Brownie“ su šonine

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Šoninė ir desertai – taip, tai suderinama. Pamėginkite kepant plonai supjaustytus šoninės griežinėlius pagardinti  juos klevų sirupu ar karamele ir atrasite dar nepažintą skonių pasaulį.

Reikės:

  • 180 g miltų,
  • 200 g cukraus,
  • 100 g nesaldintos kakavos,
  • žiupsnelio druskos,
  • arbat. š. kepimo miltelių,
  • arbat. š. vanilės ekstrakto,
  • 2 kiaušinių,
  • 80 g sviesto,
  • 50 g burbono,
  • keleto šoninės juostelių,
  • 55 g klevų sirupo,
  • saujos pekano riešutų,
  • 80 g karamelinio padažo.

Gaminimas: 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, paruoškite kepimo skardą.
  • Ant folija išklotos skardos sudėkite šoninės juosteles, apšlakstykite jas klevų sirupu ir kepkite apie 15 min., kol taps traškios.
  • Puode ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų, vanilę, burboną.
  • Dideliame inde išsijokite kakavą, miltus, kepimo miltelius ir druską. Įpilkite sviesto ir burbono masę, gerai viską išmaišykite, sudėkite kiaušinius, taip pat smulkiai supjaustytą keptą šoninę, riešutus ir dar kartą gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
  • Tešlą supilkite į kepimo indą ir kepkite 40 min.
  • Iškepusį pyragą papuoškite karamelės padažu ir pabarstykite likusiais šoninės su klevų sirupu gabaliukais.

Kamufliažiniai keksiukai

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Kiekvieno vyro širdyje yra dalis kovotojo, tad jei norite pamaloninti tėtį, draugą ar savo vyrą – iškepkite jam kareiviškus keksiukus.

Reikės:

  • 125 g sviesto,
  • 200 g cukraus,
  • arbat. š. vanilės esencijos,
  • 125 ml natūralaus jogurto,
  • 2 kiaušinių,
  • 250 g miltų,
  • arbat. šaukštelio kepimo miltelių,
  • 100 g kakavos miltelių,
  • keleto lašų žalios spalvos maistinių dažų.
 

Gaminimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °С. Sviestu patepkite keksiukų skardą.
  • Sviestą, cukrų, vanilę, jogurtą, kiaušinius, miltus ir kepimo miltelius suplakite plaktuvu.
  • Paskirstykite tešlą į tris dubenėlius lygiomis dalimis. Vieną palikite tokią, kokia yra, į kitą įpilkite pusę kiekio kakavos miltelių, gerai išplakite. Į trečią įpilkite likusią kakavą ir įlašinkite keletą lašų žalios spalvos maistinių dažų, išmaišykite.
  • Skirtingas tešlas įdėkite į atskirus konditerinius maišelius.
  • Paeiliui maišydami spalvas įspauskite skirtingų tešlų į keksiukų formeles.
  • Kepkite apie 20 min.

Ugningi keksiukai

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Vyrų skonio receptoriai pajėgūs atlaikyti net ir pačias aštriausias skonių natas. O daugelis jų tiesiog mėgsta aštresnius valgius, tad jei norite palikti ryškų įspūdį – pasiūlykite jam ugningą desertą.

Reikės:

  • 150 g miltų,
  • 150 g cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 50 g nesaldintos kakavos miltelių,
  • 0,5 arbat. š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio kajano pipirų,
  • 0,5 arbat. š. aitriųjų paprikų (ančo) prieskonių,
  • 50 g vandens,
  • 80 g aliejaus,
  • 3 kiaušinių,
  • 0,5 arbat. š. cinamono,
  • 400 g cukraus pudros,  
  • 220 g maskarponės,
  • 100 g sviesto,
  • 0,5 arbat. š. vanilės ekstrakto,
  • džiovintų mažų aitriųjų paprikų.

Gaminimas:

  • Suberkite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius, druską, įmaišykite žiupsnelį kajano pipirų ir aitriųjų paprikų (ančo) į dubenį ir išmaišykite.
  • Įpilkite vandens, aliejaus ir įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite.
  • Supilkite tešlą į keksiukų formeles. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinkite.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite mažą žiupsnelį kajano pipirų, cinamoną ir cukraus pudrą, įmaišykite maskarponę ir tirpintą sviestą, įpilkite vanilės ekstrakto.
  • Dar kartą gerai išmaišykite ir gautu kremu papuoškite keksiukus, ant viršaus uždėkite džiovintą aitriąją papriką.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai