Debiutinė Liucinos Rimgailės knyga – žinoma, apie maistą

Liucina Rimgailė / Dariaus Kučio nuotr.
Liucina Rimgailė / Dariaus Kučio nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
2017-11-09 11:39
AA

Sakoma, kad geriausiai žmones galima pažinti ne kur kitur, o virtuvėje. Tuo įsitikinusi ir Liucina Rimgailė, kuri išleido debiutinę knygą „Saldžios dienos su Liu. Įkvėpimai, darantys mus laimingais“. Knygoje autorė dalijasi įžvalgomis ir patarimais gaminant maistą, skatina pažvelgti į tai kūrybiškai bei atskleidžia dar nepasakotas savo gyvenimo istorijas.

„Keksiukų karaliene“ tituluojama moteris ypatingą dėmesį skiria pusryčiams ir sako, kad tai – geriausias dienos metas, lemiantis motyvaciją bei gerą nuotaiką.

„Mano idealūs pusryčiai yra tie, kuriems skiriu bent valandą laiko. Užsikaičiu kavos, pasigaminu košę ar granolą su vaisiais ir jogurtu, perskaitau naujienas portaluose ir panaršau socialiniuose tinkluose. Būtinai suvalgau ir kažką saldaus – pyragaitį ar torto gabaliuką. Dažniausiai visa tai vyksta labai anksti, kai visi dar miega, todėl tuo metu mėgaujuosi tyla ir buvimu su savimi“, – sako L. Rimgailė.

L. Rimgailė atskleidžia, kad debiutinėje jos knygoje yra tiek paprastų, tiek sudėtingesnių receptų ir ne visi jie skirti vien saldaus maisto gerbėjams.

„Skaitytojus supažindinsiu, kaip pagaminti nesaldžius lietinius su lašiša, grikių miltų blynelius, avižinę košę su anakardžių riešutų pienu, nesaldžias bandeles ir daugybę kitų kasdieniškų, tačiau nenuobodžių receptų. Prie šių receptų taip pat atsiras pasakojimų iš mano gyvenimo, todėl ši knyga tikrai nėra vien apie maistą“, – tikina L. Rimgailė.

Kepyklėlės ir desertinės įkūrėjos teigimu, tik iš šviežių ir kokybiškų produktų pagamintas maistas yra skaniausias ir vertingiausias: „Tai maistas, kurį valgant jauti malonumą bei nori pakartoti dar kartą“.

Moteris pasakoja, kad pati pastaruoju metu šeimą lepina tuo, ką gamina ir parduoda savo kepyklėlėje ir desertinėje: „Kad ir kaip banaliai skambėtų, tačiau vienas mėgstamiausių mano desertų yra keksiukas. Taip pat dievinu įvairius prancūziškus pyragaičius, sluoksniuotus desertus su varške ir jogurtu. Nors dėl darbų gausos ne visada spėju namie gaminti maistą, tačiau šią situaciją ketinu keisti“.

L. Rimgailė sako, kad knygą rašyti pradėjo beveik prieš metus.

„Gaminau, rengiau receptų aprašymus ir fotografavau su pakankamai dideliais laiko tarpais dėl darbų gausos ir užimtumo. Mano bičiulė fotografė Gabija Monika ne tik pasirūpino profesionaliomis patiekalų fotografijomis, bet ir kartu su manimi ragavo bei vertino maistą.“

Autorė teigia, kad jos knyga nėra skirta vien moterims: „Mano knyga yra skirta smalsioms ir šiuolaikiškoms asmenybėms, nemėgstančios kasdienybės pilkumos ir bent truputį besidominčioms maisto gaminimu. Ji nėra skirta profesionalams, atvirkščiai – paprastiems, gyvenimu besimėgaujantiems žmonėms“.