Daugiau jokių nepavykusių kepinių!

Keksiukai / Fotolia nuotr.
Autorius: System
Publikuota: 2016-06-27 08:00
Vertingiausias laikas – praleistas su šeima. O niekas kitas taip greitai nesukviečia visų namiškių į būrį, kaip namuose pasklidęs gardus kepamo pyrago ar ką tik iš orkaitės ištrauktų sausainių kvapas. Kad tokių akimirkų būtų kuo daugiau, kepiniams naudokite tik geriausius miltus.

Būtent nuo miltų rūšies priklauso, ar kepinys bus vykęs – purus ir minkštas ar lengvutis ir trapus. Tinkamai pasirinkusios miltus konkrečiam kepiniui, sunaudosite mažiau miltų, o skanėstas visada pavyks. Populiariausi, daugumai konditerinių kepinių tinkantys „Kauno grūdų“ miltai „Ekstra“ – puikus pasirinkimas.

Tinkamai pasirinkusios miltus konkrečiam kepiniui, sunaudosite mažiau miltų, o skanėstas visada pavyks.

„Šie miltai yra išskirtinio rūpumo, itin birūs, nedulka ir nelimpa prie rankų, nesušoka į gumuliukus, o iš jų pagaminta tešla sugeria daug vandens“, – pabrėžia AB „Kauno grūdai“ technologai.

Ypač vertingi miltai

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Kompetentingi „Kauno grūdų“ specialistai naudoja modernią įrangą ir naujausias technologijas, tačiau nepamiršta senųjų miltų malimo tradicijų. Seniau akmeninėmis girnomis, kurias dabar galima išvysti beveik tik muziejuose, malti miltai buvo rūpesni, todėl itin turtingi maistinių skaidulų, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Miltai „Ekstra“, dar vadinami kruopmilčiais, taip pat yra rūpesni už įprastus, gaminami ne iš viso grūdo, o tik geriausios jo dalies – branduolio.

Iš branduolių gautos kruopos itin kruopščiai išrūšiuojamos, šlifuojamos ir sumalamos, todėl iš 100 kg grūdų gaunama tik 3 kg ypač vertingų miltų!

Dėl šių miltų rūpumo ir birumo tešla būna nelipni ir lengvai formuojama. Be vargo iškepsite net sudėtingiausius gardumynus: šakočius, biskvitus, tortus, keksiukus.

Mielinių gaminių, pvz., bandelių, pyragų, mėgėjoms taip pat nekils jokių sunkumų. Tereikia įsidėmėti vieną taisyklę – mielinę tešlą maišykite iš miltų „Ekstra“ ir įprastų kvietinių miltų santykiu 1 su 1.

Citrininiai keksiukai su kremu

Gamintojo nuotr.
Gamintojo nuotr.

Reikės:

Keksiukams:

  • 225 g „Kauno grūdų“ miltų „Ekstra“;
  • 100 g minkšto sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 2 šaukštelių tarkuotų citrinos žievelių;
  • 2 kiaušinių;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 125 ml pieno.

Kremui:

  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 2 puodelių miltelinio cukraus;
  • 1 šaukštelio tarkuotų citrinos žievelių;
  • pusės citrinos sulčių;
  • rudojo cukraus keksiukams pabarstyti.

Paruošimas:

Elektriniu maišytuvu iki vientisos masės išplakite sviestą, cukrų ir smulkiai tarkuotas citrinos žieveles. Įmuškite kiaušinius ir plakite toliau. Suberkite miltus „Ekstra“, druską ir kepimo miltelius, supilkite pieną ir šaukštu išmaišykite. Paruoštą tešlą supilstykite į popierines keksiukų formeles ir kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių. Keksiukai bus iškepę, kai ant medinio pagaliuko dar liks šiek tiek drėgnų trupinių.

Iškeptus keksiukus atvėsinkite.

Maskarponės sūrį sumaišykite su milteliniu cukrumi, pusės citrinos sultimis ir citrinos žievelėmis. Plakite elektriniu maišytuvu, kol gausite vientisą masę. Konditeriniu švirkštu arba mentele kremą dailiai paskleiskite ant keksiukų viršaus. Dėkite keksiukus 20–30 minučių į šaldytuvą, kad kremas būtų standesnis.

Paruoštus keksiukus apibarstykite ruduoju cukrumi ir skanaukite.

Turinio kontrolė – redakcijos rankose, projekto partneris tik inicijuoja ar palaiko temos viešinimą

Naujausi straipsniai