Citrininiai keksiukai be pieno ir kiaušinių nustebins visus

Citrininiai keksiukai / „Vegan Pipiras“ nuotr.
Citrininiai keksiukai / „Vegan Pipiras“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-03-17 06:39
AA

Šiuolaikiniame dėl sveikos gyvensenos pamišusiame pasaulyje nekaloringi ir energijos suteikiantys užkandžiai bei desertai tiesiog karaliauja visose virtuvėse bei maisto knygose. Tinklaraščio „Vegan Pipiras“ autorė Toma dalijasi citrininių keksiukų receptu.

Tinklaraščio „Vegan Pipiras“ autorė Toma su vyru / Asmenininio albumo nuotr.

Ar esate bandę gaminti keksiukus be įprasto karvės pieno? Kiaušinių? Šis paprastas receptas, jums parodys, kad bet kokį galimą skanėstą iškepti be šių gyvulinių produktų. Purūs ir puikiai iškilę keksiukai nustebins net jus pačius. Esminis dalykas – gerai viską išmaišyti ir gerai įkaitinti orkaitę prieš kepant.

Reikės:

  • 420 g spelta šviesių miltų
  • 75 g kokoso žiedų cukraus
  • 1 gerai nuplautos citrinos
  • 1 a.š. sodos arba 2 a.š. naminių kepimo miltelių
  • 1 a.š. druskos
  • 400 ml ryžių pieno
  • 100 ml rapsų aliejaus
Citrininiai keksiukai / „Vegan Pipiras“ nuotr.

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  2. Į dubenį supilkite sijotus miltus, cukrų, nuo citrinos nutarkuotą žievelę (iki baltos dalies), sodą ir gerai išmaišykite.
  3. Pieną sumaišykite su citrinos sultimis, aliejumi.
  4. Į sausų produktų mišinį supilkite skystąją dalį ir gerai išmaišykite.
  5. Paimkite silikoninę formelę ir į ją supilkite gautą tešlą. Nuo formelių viršaus turi likti apie 5 mm.
  6. Keksiukus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30-35 minutes. Keksiukus valgyti kai atvės, jie bus pūrus ir gardūs!

Daugiau receptų rasite www.veganpipiras.lt