Cezario salotų variacijos

Cezario salotos / Shutterstock nuotr.
Cezario salotos / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-05-01 17:00
AA

Pavasaris – salotų metas. O kad nereiktų krimsti vien lapų, pasigaminkite sočių Cezario salotų. Jas galite gardinti vištiena, krevetėmis, lašiša.

Su krevetėmis

Jums reikės: 200 g krevečių, 2 šaukštų citrinų sulčių 2 šaukštų medaus, 1 skiltelės česnako, 1 kiaušinio, 4 riekelių baton, 4 saujų salotų, 50 g kietajo sūrio.

Padažui: 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, 3 skiltelių česnako, 1 šaukštelio Vorčesterio padažo, 1 šaukšto garstyčių padažo, 1 kiaušinio, 2 šaukštų citrinų sulčių.

  • Česnaką sutrinkite ir užpilkite aliejumi. Palikite kelioms minutėms.
  • Batoną supjaustykite kubeliais, apšlakstykite česnakiniu aliejumi ir paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Į medų išspauskite česnako, įpilkite citrinų sulčių ir jame pamarinuokite išlukštentas krevetes.
  • Išvirkite du kiaušinius – vieną minkštai, kitą kietai. Minkštąjį dėkite į dubenį kartu su Vorčesterio padažu, garstyčiomis, citrinų sultimis ir česnakiniu aliejumi. Viską sutrinkite iki vientisos masės elektriniu plakikliu.
  • Keptuvėje įkaitintame svieste iškepkite krevetes.
  • Salotas nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite ir apšlakstykite česnakiniu aliejumi. Išmaišykite. Ant viršaus dėkite supjaustytą kietai virtą kiaušinį, keptas krevetes, batono skrebučius ir užbarstykite tarkuotą kietąjį sūrį.
  • Pašlakstykite padažu ir tiekite.

Su vištiena

Jums reikės: 100 g vištienos filė, 2 didelių gūžių romaninių salotų, 6 vyšninių pomidorų, agurko, 50 g kietojo sūrio, 1 kiaušinio, aliejaus kepti, pipirų, druskos, prieskonių vištienai.

Padažui: 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, 2 sūdytų ančiuvių aliejuje, 2 šaukštų citrinų sulčių (gali prireikti ir daugiau), 1 šaukštelio Dižono garstyčių, 1 šaukštelio Worcesterio padažo, 25 g šviežiai tarkuoto parmezano (2 šaukštų), 50 g majonezo (2 šaukštų), 1 šaukšto grietinės, 2 šaukštų vandens.

  • Vištieną įtrinkite druska, pipirais ir prieskoniais, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje 15–20 min.
  • Salotas nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite rankomis. Išvirkite kiaušinį, supjaustykite pomidorus ir agurką, o sūrį sutarkuokite.
  • Visus padažui skirtus produktus elektriniu plakikliu sutrinkite iki vientisos masės.
  • Į lėkštę dėkite salotas, pjaustytą vištieną, kiaušinį, pomidorus ir agurkus. Apliekite padažu ir apibarstykite sūriu.
  • Tiekite su šviesia itališka duona.

Su lašiša

Jums reikės: 100 g sūdytos ar rūkytos lašišos, 250 g mėgstamų salotų mišinio, 6 vyšninių pomidorų, agurko, kelių marinuotų kaparėlių, 50 g kietojo sūrio, 1 kiaušinio, aliejaus kepti, pipirų, druskos, prieskonių vištienai.

Padažui: 4 šaukštų alyvuogių aliejaus, 3 skiltelių česnako, 1 šaukštelio Vorčesterio padažo, 1 šaukšto garstyčių padažo, 1 kiaušinio, 2 šaukštų citrinų sulčių, 1 šaukšto medaus.

  • Kietai išvirkite kiaušinį.
  • Salotas nuplaukite ir nuvarvinkite, sudėkite į lėkštę.
  • Padažui skirtus ingredintus sutrinkite iki vientisos masės.
  • Ant salotų dėliokite lašišos gabalėlius, pjaustytus pomidorus ir agurkus, kiaušinį bei kaparėlius. Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir apšlakstykite padažu.
  • Tiekite su skrudintomis prancūziško batono riekelėmis.
{recipe|510}
{recipe|1122}
{recipe|3245}
{recipe|4049}