BLT salotos su vištiena ir avokadu

Salotos su vištiena ir avokadu / Kristinos Pišniukaitės nuotr.
Autorius: System
Publikuota: 2017-03-18 10:54
BLT reiškia „bacon lettuce tomato“ (šoninė, salotos, pomidoras). Esu tikra, kad girdėjote apie BLT sumuštinį – ši kombinacija jau tapo klasika. Šiuo atveju pridedame vištieną, avokadą, pašaliname duoną, pastipriname medaus ir garstyčių padažu ir turime puikias greitas salotas!

2 porcijoms reikės:

  • kelių saujų mėgstamų salotų;
  • avokado;
  • pomidoro;
  • 100 g šoninės;
  • vištienos krūtinėlės;
  • druskos ir pipirų.

Padažui reikės:

  • šaukšto medaus;
  • šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
  • pusės arbatinio šaukštelio garstyčių;
  • šaukšto baltojo vyno acto;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • šaukšto citrinos sulčių.

Gaminimo eiga

Vištieną apibarstykite druska ir pipirais, šoninę supjaustykite kubeliais.

Į įkaitintą keptuvę berkite šoninę ir gerai apskrudinkite. Kepinkite maždaug 5 minutes. Išimkite iš keptuvės šoninę, bet palikite riebalus vištienos kepimui.

Kepkite vištieną po maždaug 7–8 minutes iš kiekvienos pusės. Patikrinkite, ar vidus iškepė ir neliko rožinės mėsos.

Vištieną ir avokadą supjaustykite juostelėmis, pomidorus kubeliais.

Sumaišykite visus padažo ingredientus.

Į lėkštę dėkite salotas, pomidorus, avokadą (apšlakstykite citrinos sultimis, kad nejuoduotų), vištieną, šoninę. Skaninkite druska, pipirais ir padažu.

Receptu pasidalijo maisto tinklaraštis „Ant medinės lentelės“.

Ant medinės lentelės nuotr./Logotipas

Elaima.lt

Naujausi straipsniai