Belaukiant saulėlydžio

Polentos kepinukai / Shutterstock nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-08-18 17:00
Šilti vasaros vakarai, ugningi saulėlydžiai – laikas lekia kaip patrakęs, renkasi sutemos, o dar visai nesinori skirtis su draugais. Juk taip smagu kartu leisti laiką, užkandžiauti, juoktis ir kalbėtis… Pakvieskite juos ilgam vakarui ir nukraukite stalą skaniais patiekalais. Taip besimėgaudami ir saulę palydėsite.

Polentos kepinukai su pomidorais ir ožkų sūriu

Jums reikės: 200 g polentos (kukurūzų kruopų), 30 g sviesto, 75 g tarkuoto kietojo sūrio, 400 g vyšninių pomidorų su šakelėmis, 2 skiltelių česnako, žiupsnio cukraus, 2 čiobrelių šakelių, 4 bazilikų šakelių, 250 g minkšto ožkų sūrio, druskos ir pipirų pagal skonį, aliejaus, balzaminio acto.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, kepimo skardą ištepkite aliejumi.
  • Polentą išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Kai išvirs, sudėkite sviestą ir suberkite sūrį. Išmaišykite. Paragaukite, jei reikia, įberkite prieskonių. Išverskite į plokščią indą, uždenkite ir palikite 20–30 minučių.
  • Pomidorus padalykite po kelis, bet ant šakelių palikite. Dėkite juos ant kepimo skardos, kiekvieną pradurkite peiliu, pašlakstykite aliejumi, užberkite traiškytų česnakų, cukraus, čiobrelių lapelių, druskos ir pipirų. Pašlakstykite balzaminiu actu ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10–12 min., kol pomidoriukai suminkštės.
  • Polentą supjaustykite gabaliukais, sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Perkelkite į lėkštes, ant jų berkite keptų pomidoriukų, užpilkite jų sultimis iš kepimo skardos ir klokite po šaukštelį ožkų sūrio. Pašlakstykite balzaminiu actu ir papuoškite baziliko lapeliais.

Aštri vištiena ant iešmelių

123rf.com nuotr.
123rf.com nuotr.

Jums reikės: 3 šaukštų sojų padažo, 2 šaukštų medaus, šaukšto aliejaus, žaliosios citrinos sulčių, 2 skiltelių česnako, aitriųjų paprikų dribsnių, 1–2 šaukštų saldaus aitriųjų paprikų padažo, 2 šaukštų kapotų petražolių, 500 g vištų filė.

  • Medinius iešmelius 10 minučių užmerkite į vandenį.
  • Vištų filė supjaustykite gabaliukais. Česnakus sutraiškykite.
  • Dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų, aliejų, citrinos sultis, traiškytus česnakus, aitriųjų paprikų dribsnius ir saldų aitriųjų paprikų padažą. Užpilkite ant vištienos, gerai išminkykite, uždenkite ir palikite marinuotis mažiausiai valandą.
  • Kepkite kepsninėje apie 6–8 minutes iš abiejų pusių. Užberkite petražolių. Tiekite su žaliosios citrinos skiltelėmis.

Cukinijų kepsniukai su ožkų sūriu

Mariaus Žičiaus nuotr.
Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 2 vidutinių cukinijų, šaukštelio druskos, 0,5 puodelio tarkuoto ožkų sūrio, kiaušinio, 2 šaukštų miltų, šaukšto kukurūzų miltų, žiupsnio maltų pipirų, 2 šaukštų kapotų laiškinių česnakų, mažos citrinos, 30 g sviesto, 60 ml natūralaus jogurto, druskos ir pipirų pagal skonį, aliejaus kepti.

  • Cukinijas sutarkuokite, pabarstykite šaukšteliu druskos ir palikite 10 minučių.
  • Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis. Sumaišykite jogurtą su citrinos sultimis ir puse tarkuotų žievelių.
  • Nuspauskite cukinijos sultis. Jos tarkius sukrėskite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite abejus miltus, tarkuotą sūrį, pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišykite.
  • Įmaišykite likusias citrinos žieveles ir kapotus laiškinius česnakus.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, dėkite šaukštu masės (2–3 šaukštai vienam) ir iškepkite kepsnelius. Tiekite su jogurto padažu ir citrinų griežinėliais, pabarstykite laiškiniais česnakais.

Gaivus arbūzo užkandis su feta

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 0,5 prinokusio besėklio arbūzo, 175 g fetos sūrio, 12–18 mėtų lapelių, balzaminio acto pagal skonį, druskos pagal skonį.

  • Arbūzą supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į plokščią lėkštę.
  • Ant kiekvieno gabalėlio dėkite fetos ir po mėtos lapelį.
  • Pašlakstykite balzaminiu actu, užberkite druskos ir tiekite.
  • Kulinaro patarimas. Mėtas galite pakeisti bazilikais.

Suktinukai su sūriu ir daržovėmis

Jums reikės: 6 puodelių daržovių mišinio (žirnelių, šparaginių pupelių, morkų, žiedinių kopūstų, brokolių ir kt.), 30 g sviesto, mažo svogūno, 0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių, šaukštelio smulkintų šviežių bazilikų, druskos ir pipirų pagal skonį, 2/3 puodelio džiūvėsėlių, 0,5 puodelio lydyto sviesto, 10 lakštų filo tešlos, 6 griežinėlių fermentinio sūrio.

  • Puode užvirkite vandens, įberkite druskos ir išvirkite daržoves. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Susmulkinkite svogūną.
  • Keptuvėje išlydykite sviestą ir apie 2 minutes pakepinkite svogūnus. Sudėkite brokolius, žiedinius kopūstus, įberkite raudonėlių, bazilikų, druskos ir pipirų. Maišydami troškinkite 3 minutes. Nukaiskite ir įmaišykite džiūvėsėlius.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi. Atsargiai išvyniokite tešlos lakštus. Uždenkite polietileno maišeliu ir drėgnu rankšluosčiu, kad tešla neišdžiūtų. Imkite vieną lakštą, patepkite lydytu sviestu. Ant jo dėkite kitą lakštą ir vėl ištepkite sviestu – taip susluoksniuokite 5 lakštus.
  • Šaukštu dėkite pusę daržovių išilgai prie ilgojo krašto. Ant viršaus klokite 3 sūrio griežinėlius. Susukite ilgą suktinuką. Susluoksniuokite likusius 5 tešlos lakštus, krėskite likusį daržovių įdarą, sūrį ir taip pat susukite suktinuką. Dėkite abu suktinukus į skardą, patepkite lydytu sviestu, perpjaukite į 4 dalis ir kepkite 20–25 minutes. Tiekite su pomidorais.
{recipe|40}{recipe|283}{recipe|794}{recipe|1042}{recipe|1074}{recipe|1149}{recipe|1236}{recipe|1636}{recipe|1780}{recipe|2068}{recipe|2799}{recipe|3794}{recipe|4020}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai