Beatos Nicholson receptas Motinos dienos progai: rabarbarų pyragas su avižiniais trupiniais

Beata Nicholson/„Beatos Virtuvės“ nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2020-05-01 09:00
Motinos dienos proga – klasikinis ir visada puikiai pavykstantis rabarbarų pyragas su avižiniais trupiniais. Vienintelė naujovė, kurią siūlome pabandyti, tai pakepti rabarbarus, kurie suminkštės, susikaramelizuos ir bus saldesni. O imbieras ir rabarbaras puikiai dera kartu. Patiekite su jogurtu, ledais ar plakta grietinėle.

Rabarbarams:

  • 800 g rabarbarų
  • 3 šaukštų rudo cukraus
  • 1 šaukštelio malto imbiero
  • ½ citrinos sulčių

Trupiniams:

  • 50 g sviesto
  • 60 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 50 g rudo cukraus

Pyragui:

  • 200 g minkšto sviesto
  • 170 g cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 100 g viso grūdo avižinių miltų arba migdolų miltų
  • 100 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių malto imbiero
  • žiupsnio druskos
Rabarbarų pyragas su avižiniais trupiniais/„Beatos Virtuvės“ nuotr.
Rabarbarų pyragas su avižiniais trupiniais/„Beatos Virtuvės“ nuotr.

Eiga:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200°C. Rabarbarus nulupame ir supjaustome griežinėliais. Galite rabarbarus pakepinti orkaitėje kartu su cukrumi, maltu imbieru ir citrinos sultimis apie 15 minučių, kol suminkštės. Ir atidėti. Arba jei neturi laiko, tai galite tiesiog sumaišyti žalius rabarbarus su minėtais ingredientais.
  2. Gaminame trupinius: minkštą sviestą sumaišome (o geriausiai įtriname pirštais) su avižiniais dribsniais, miltais ir cukrumi. Atidedame.
  3. Gaminame tešlą: minkštą sviestą išsukame plakikliu su cukrimi, kol pabaltuos ir bus purus. Kiaušinius paplakame lengvai, sumaišome sausus ingredientus. Supilame kiaušinius ir lengvai išmaišome ir tada supilame miltus ir išmaišome lengvai, svarbu nepermaišyti.
  4. Į kepimo popieriumi išklotą skardą pilame pusę tešlos, beriame pusę kiekio rabarbarų ir pusę trupinių. Supilame likusią tešlą, suberiame rabarbarus ir trupinius.
  5. Kepame 170°C orkaitėje 1 valandą arba kol iškeps (įkišę medinį pagaliuką į storiausią pyrago vietą ištrauksite jį sausą). Paliekame apie 20 minučių atvėsti, o tada jau valgome vieną ar su ledais, jogurtu, plakta grietinėle ir braškėmis.

Naujausi straipsniai