BBC kulinarinėje laidoje išgarsėjusi kūno rengybos profesionalė Ugnė Bubnaitytė: „Mano veidas buvo visur“

Ugnė Bubnaitytė / Asmeninio albumo nuotr.
Ugnė Bubnaitytė / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2019-11-26 15:08
AA

Iš Vilkaviškio kilusi trisdešimt septynerių Ugnė Bubnaitytė yra puikiausias sėkmingo emigranto pavyzdys. Prieš šešiolika metų Lietuvą iškeitusi į niekuomet nemiegantį Londoną, moteris savo kelią pradėjo nuo juodžiausių darbų. Šiandien Ugnė vadovauja trisdešimties žmonių komandai, kuri rūpinasi milijardinėmis Didžiosios Britanijos investicijomis, laisvalaikiu užsiima kultūrizmu, išleido knygą „Saldi alternatyva“.

Ugnė išgarsėjo nurungusi 60 tūkst. varžovų ir pasirodžiusi BBC televizijoje rodomam kulinariniam šou „Great British Bake Off“, kurį kiekvieną savaitę stebėjo milijonai žiūrovų. Šį antradienio vakarą visą Ugnės istoriją išvys LNK televizijos laidos „Bus visko“ žiūrovai.

Projektas atvėrė Ugnei duris į Didžiosios Britanijos šou pasaulį, tačiau sutikdama dalyvauti lietuvė nei nenumanė, kokia bus viso to kaina. Atrankų užkulisiai į tokio lygio konkursus turbūt įdomesni už patį šou, tačiau paprastai jie saugomi po itin griežtomis sutartimis. Prabėgus ketveriems metams, laidoje „Bus visko“ Ugnė atskleis, kad paskutinė atrankos į televizijos šou dalis buvo pokalbis su psichologu, kuris nusprendė, kurie dalyviai sugebės atlaikyti dėmesio kainą ir visuomenės spaudimą projekte.

„Mano veidas buvo visur. Turbūt patiko žmonėms derinys – emigrantė iš Rytų Europos, kuri užsiiminėja kultūrizmu ir dievina pyragus“, – pasakoja Ugnė.

Ugnė Bubnaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

Deja, žiniasklaidos dėmesys nebuvo vien tik pozityvus. Didžiausi pasaulio laikraščiai siekė ištraukti bent mažiausią kompromatą apie projekto Dalyvius. Žurnalistai susirado Ugnės klasiokus, buvusius kolegas ir net Pietų Afrikoje dirbančius širdies draugo giminaičius.

„Neįsivaizdavau, kad žurnalistai taip kapstysis po asmeninį gyvenimą. „The Sun“, „Daily Telegraph“ – visur buvo mano nuotraukos. Žurnalistai pradėjo skambinėti mano klasiokams, kurių nemačiau penkiolika metų, bandė ištraukti bent kažkokią negatyvią žinią. Net neįsivaizduoju, iš kur jie gavo numerius“, – laidoje Bus Visko pasakos Ugnė Bubnaitytė.

Viskas, ką pavyko atkapstyti žurnalistams, tai prieš porą metų viename komentare socialiniuose tinkluose panaudotas keiksmažodis iš F raidės. Ir nors Ugnei pavyko puikiai atlaikyti Anglijos žiniasklaidos spaudimą, moteris palūžo, kai apie ją ėmė rašyti Lietuvos portalai.

Šeštajame „The Great British Bake Off“ sezone varžysis ir lietuvė Ugnė Bubnaitytė (centre) / BBC nuotr.

„Lietuviai buvo žiauresni nei anglai su savo komentarais. Aš, kitatautė, atvažiavus į Angliją, sulaukiau mažiau kritikos dalyvaujant britiškoje laidoje, nei savo šalyje. Juk garsinu mūsų šalies vardą, gal kažkas pasidomės, kur Lietuva. Nesuprantu, kodėl žmonės tokie pagiežingi“, – klausė britiško TV projekto dalyvė.

Bene daugiausiai kritikos Ugnė sulaukė dėl savo pomėgio sportuoti. Moteris trejus metus sėkmingai skina laurus kultūrizmo bei kūno rengybos konkursuose. Po nėštumo priaugusi dvidešimt penkis kilogramus, moteris metus laiko maitindama kūdikį nesportavo ir nesilaikė jokių dietų, tačiau po to susiėmė, atsikratė viršsvorio ir ėmė aktyviai sportuoti.

Ugnė Būbnaitytė / Ingos Juodytės nuotr.

Kultūrizmas Ugnei padėjo ne tik susigrąžinti pasitikėjimą savimi, bet ir padėjo išvengti stuburo operacijos bei nugaros skausmų. Tačiau, moteris atvira, šis sportas labai sunkus ne tiek fiziškai, kiek psichologiškai. Griežtos dietos kartais peržengia visas proto ribas.

„Prisipažinsiu, kad yra buvę taip, kad iškepu sausainukų vaikams, naujas receptas, baisiai smalsu paragauti. Bet paėmus vieną, negaliu sustoti. Tai aš taip pauostau, pasimėgauju ir padedu. Arba pakramčiusi paprasčiausiai išspjaunu. Varžybos kartą metuose, o sausainukų išsikepti galiu bet kada“, – beprotiškos dietos paslaptis atskleis kūno rengybos profesionalė.

Laidoje Ugnė pasakos, kaip kultūristai ruošiasi varžybomis, kokiu būdu per trumpą laiką galima numesti didelį kiekį riebalų ir atskleis, kodėl tris mėnesius griežtai laikęsi dietos, varžybų dieną sportininkai dideliais kiekiais geria vyną ir saujomis valgo guminukus.