Baklažanų suktinukai pagal Rafailą Karpį

 Rafailas Karpis / Asm. archyvo nuotr.
Rafailas Karpis / Asm. archyvo nuotr.
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
2015-12-28 07:00
AA

Nepamirštamas Rafailo Karpio Tobajus – Misis Lovet padėjėjas muzikiniame trileryje „Svynis Todas“, realiame gyvenime yra rimtas vyras ir šeimos galva. „Kalėdas švenčia mano žmona ir jos šeima, aš, nors ir ne krikščionis, kartu su artimaisiais švenčiu, tačiau tai – ne mano tautos, tikėjimo šventė. Vis dėlto jau žinau, ką gaminsiu!“, – pasakoja operos solistas.

Kalėdiniam stalui jis pasirinko baklažanų suktinukus. Baklažanas – itin mažai kaloringa, tačiau maistinga daržovė, puikiai šalinanti iš organizmo cholesteriną. Juose gausu kalio, kalcio, fosforo, vitamino C, B grupės vitaminų, karotino ir eterinių medžiagų, kurios skatina virškinimo sulčių išsiskyrimą. Taigi, pasirinkimas Kalėdų stalui – puikus, galintis suveikti kaip atsvara sotiems ir sunkiai virškinamiems patiekalams.

Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai

Ingredientai

  • Baklažanai 2 vnt.
  • Fetos sūris 200 g
  • Česnakas 6 skiltelės
  • Prieskoninės žolelės
  • Graikiniai riešutai 1 stiklinė
  • Granato sėklos
  • Druska

Kaip gaminti

  1. Baklažaną supjaustyti plonais ir ilgais griežinėliais. Pamirkyti sūdytame vandenyje.
  2. Kol mirksta baklažanai, trintuvėje sumaišome fetos sūrį, česnaką, žoleles pagal skonį (Rafailo mėgstamiausia – kalendra), graikinius riešutus. Viską sumaišyti iki tepimui tinkamos konsistencijos.
  3. Baklažanus pakepti, sutepti įdaru ir susukti. Galima perverti mediniais pagaliukais.
  4. Papuošimui labai tinka granato sėklos.

Skanaus!

Daugiau idėjų šventiniam stalui rasite čia.