Avokadai tinka ne tik salotoms

Avokadas / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-03-13 17:00
Avokaduose gausu maistinių skaidulų, daug augalinės kilmės baltymų ir mažai cukraus, todėl jie tinka ir norintiems sulieknėti. Paprastai iš avokadų esame įpratę ruošti salotas ar padažus, tačiau iš šių vaisių išeina ir puikūs karštieji patiekalai.

Skrudinti avokadų griežinėliai su padažu

Jums reikės: 2 avokadų, 0,5 citrinos sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį, 60 ml miltų, 1 kiaušinio, 1 puodelio džiūvėsėlių, 2 šaukštų aliejaus.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 205 laipsnių, kepimo skardą ištepkite šaukštu aliejaus.
  • Avokadą perpjaukite, išmeskite kauliuką, o puseles supjaustykite griežinėliais ir pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuostų. Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Dubenėlyje išplakite kiaušinį, džiūvėsėlius suberkite į lėkštutę. Kiekvieną avokado griežinėlį panardinkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.
  • Dėkite juos į kepimo skardą ir pašlakstykite likusiu aliejumi. Šaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.

Pasigaminkite padažą. Gerai sumaišykite 0,5 puodelio majonezo, 1/3 puodelio pomidorų padažo, ¼ puodelio kapotų kalendrų, po žiupsnelį malto kumino ir džiovintų krapų, druskos ir pipirų. Dalį majonezo galite pakeisti graikišku jogurtu.

Avokade kepti kiaušiniai

Kadras iš vaizdo įrašo
Kadras iš vaizdo įrašo

Jums reikės: 1 avokado, 2 nedidelių kiaušinių, 2 griežinėlių rūkyto kumpio arba šoninės, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, kepimo indą išklokite folija.
  • Susmulkinkite kumpį ir kepkite įkaitintoje sausoje keptuvėje, kol taps traškūs. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
  • Avokadą perpjaukite pusiau ir išimkite kauliuką. Šaukšteliu atsargiai išskobkite dalį avokado masės, sieneles palikite storesnes.
  • Į kiekvieną puselę įmuškite po kiaušinį. Pagardinkite druska ir pipirais, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Praėjus pusei kepimo laiko ant kiaušinio užberkite skrudinto kumpio ir kepkite toliau.
  • Tiekite su šviežiomis salotomis ir pomidorais.

Avokadų sriuba su vištiena ir citrina

Jums reikės: 600–700 g vištos krūtinėlės, šaukšto alyvuogių aliejaus, svogūno, 2 Chalapos pipirų, 2 skiltelių česnako, 500 ml vištienos sultinio, pagal skonį druskos ir pipirų, 0,5 šaukštelio malto kumino, 2 saliero stiebų, saujos konservuotų kukurūzų, žaliosios citrinos ir 3 šaukštų jos sulčių, 3 avokadų, šiek tiek šviežių petražolių.

  • Susmulkinkite svogūnus ir Chalapos pipirus ir apie 2 minutes pakepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Įmaišykite traiškytus česnakus ir dar kepkite 30 sekundžių. Sukrėskite į puodą, užpilkite sultiniu, berkite druskos, pipirų, kumino ir sudėkite vištienos krūtinėlę. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir pamaišydama virkite apie 15–20 minučių.
  • Susmulkinkite salierą, nulupkite ir kubeliais supjaustykite avokadus.
  • Išgriebkite vištieną, atvėsinkite apie 5 minutes ir suplėšykite. Sudėkite mėsą atgal į puodą. Suberkite salierą, kapotas petražoles, nukoštus kukurūzus, supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
  • Avokadus į puodą dėkite prieš pat tiekdami sriubą arba berkite tiesiai į lėkštes. Įmeskite po skiltelę žaliosios citrinos.
{recipe|174}{recipe|841}{recipe|738}{recipe|845}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai