Austrių festivalio pradžia viliojo smalsuolius iš įvairiausių sostinės kampelių

Žmonės.lt fotomontažas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Žmonės.lt fotomontažas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-11-23 17:14
AA

Trečiasis Austrių festivalis, vykstantis lapkričio 23–26 dienomis, iškilmingai pradėtas Vilniuje. Į atidarymą „Uptown Bazaar“ maisto ir pasilinksminimų turgelyje ketvirtadienio vakarą skubėjo didžiausi gurmanai, smalsuoliai ir žmonės mėgstantys naujoves.

„Šiemet Austrių festivalyje norime perduoti labai paprastą žinutę, – sako renginio sumanytoja ir organizatorė Indrė Leikauskė. – Neprivalai būti maisto žinovas ar „profesionalus gurmanas“, kad galėtum mėgautis austrėmis. Pamirškime mitus, kuriuos daugelis vis dar sieja su jūros gėrybėmis: gąsdinančiai prabangius restoranus, nesuvokiamus įrankius ir įsitikinimą, kad austrės yra „ne kiekvieno skoniui“. Nesąmonė! Austrės skirtos kiekvienam ir jei jos jus gąsdina, galbūt tiesiog dar niekas jums neparuošė austrių taip, kad patiktų.“

Paragauti austrių ir linksmai paminėti festivalio pradžios atvyko ir žinomi šalies žmonės. Apsilankė TV laidų vedėjas Žygimantas Stakėnas su žmona Dovile, maistui ir gardiems patiekalams neabejingas marketingo specialistas Saugirdas Vaitulionis, kelionių agentūros vadovas Rimvydas Širvisnkas-Makalius, VŠĮ „Atsakingas verslas“ vadovė Rima Olberkytė-Stankus ir kiti.

Lietuvoje jau trečią kartą vyksta Austrių festivalis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Prie Austrių festivalio šiais metais prisijungė beveik 50 restoranų net aštuoniuose šalies miestuose. Savo svečius restoranai kviečia pasivaišinti ne tik tradiciškai savo geldelėse patiektomis austrėmis, bet ir gaminamais iš jų troškiniais, kepamais burgeriais ir patiekalais su pačiais įvairiausiais garnyrais ir pagardais.

Ar įmanoma iš austrių pagaminti cepelinų? „Sunku pasakyti, – juokiasi I.Leikauskė. – Galbūt tai iššūkis, kurį priims kuris nors Lietuvos šefas. Jei ne šiemet, tai ateinančiais metais. Galiu patikinti, kad mūsų virtuvės meistrai jau seniai išmone ir meistriškumu nenusileidžia Niujorko restoranų vilkams.“

Lietuvoje jau trečią kartą vyksta Austrių festivalis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Smalsuolius, norinčius daugiau sužinoti apie austres, jų valgymo kultūrą ir naudą sveikatai, organizatoriai kviečia į specialų vakarą–pamoką lapkričio 24 d. (penktadienį) Vilniaus „Uptown Bazaar“.

„Vienas geriausių šalies šefų ir keturis kartus Lietuvos austrių gliaudymo čempionas Tadas Gailiūnas pamokys laužyti ne tik kietas geldeles, bet ir kalbės apie jūros gėrybių virtuvės mitus, – žada I.Leikauskė. – Taip pat organizatoriai džiaugiasi ypatingu svečiu, Ispanijos austrių gliaudymo čempionu Nabil Rezzouki, kuris sutiko pasidalinti savo meistrystės paslaptimis.“

Vilniuje iškilmingai pradėtas Austrių festivalis (52 nuotr.)
+46