Apgalvotas valgiaraštis

Jautienos šiupinys / Fotolia nuotr.
Jautienos šiupinys / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-03-02 17:12
AA

Atšilus orams, visi labiau susirūpina kūno linijomis. Tačiau galvojant, kaip nepriaugti nereikalingų kilogramų, svarbu nepamiršti ir su maistu gauti visų būtinų medžiagų. 

Jautienos ir sojų daigų troškinys

Jums reikės: 500 g jautienos, 2 svogūnų, 200 g sojų daigų, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų aliejaus, kubelio daržovių sultinio, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų, šiek tiek džiovintų čiobrelių.

  • Mėsą supjaustykite juostelėmis, sumaišykite su grūstais česnakais, čiobreliais, pipirais, 2 šaukštais aliejaus ir palikite kurį laiką pasimarinuoti.
  • Svogūnus supjaustykite žiedeliais ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite mėsą ir kepkite dar porą minučių.
  • Suberkite sojų daigus, supilkite stiklinėje karšto vandens ištirpintą sultinio kubelį ir viską troškinkite, kol mėsa gerokai suminkštės.

Žuvis su daržovėmis

Kepta žuvis / „Fotolia“ nuotr.

Jums reikės: 2 vidutinio dydžio (iki 1 kg) žuvų, 1 nedidelės cukinijos, 4 pomidorų, sultinio kubelio, šaukšto sviesto, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų, kelių šaukštų smulkintų petražolių.

  • Pomidorus nuplikykite ir nulupkite. Tada supjaustykite griežinėliais.
  • Cukiniją nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  • Gilią skardą ištepkite sviestu, sudėkite pusę daržovių, ant jų nuvalytas žuvis. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite likusias daržoves. Supilkite stiklinėje karšto vandens ištirpdytą sultinio kubelį.
  • Patiekalą troškinkite apie 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Apibarstykite prieskoniniais žalumynais.

Veršienos kepsnys

Kepta žuvis / „Fotolia“ nuotr.

Jums reikės: 500 g veršienos, 1 kg pomidorų, 3 svogūnų, 2 česnako skiltelių, 4 šaukštų aliejaus, šaukšto šalavijų, druskos ir pipirų, kubelio sultinio.

  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite grūstus česnakus ir viską sustumkite į keptuvės kraštą. Tada keptuvėje apkepinkite gabalėliais pjaustytą mėsą.
  • Į skardą sudėkite nuplikytus, nuluptus ir supjaustytus pomidorus. Apibarstykite juos šalavijais. Sudėkite mėsą, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus sukrėskite svogūnus.
  • 1,5 stiklinės karšto vandens ištirpdykite sultinio kubelį ir supilkite ant mėsos. Viską dėkite į orkaitę ir troškinkite apie valandą.

Žiedinių kopūstų apkepas

Jums reikės: didelio žiedinio kopūsto, 2 svogūnų, 4 morkų, 2 šaukštų aliejaus, šaukšto džiovintų petražolių, ½ šaukštelio druskos, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų, 2 kiaušinių, 150 g neriebios grietinėlės, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio.

  • Žiedynėliais padalintą kopūstą sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir 10 min. palaikykite.
  • Nuvarvinkite ir sudėkite į skardą.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus ir morkas. Tada sudėkite apie žiedinio kopūsto.
  • Dubenyje gerai suplakite kiaušinius, supilkite grietinėlę, suberkite dalį sūrio. Dar paplakite, suberkite visus prieskonius ir druską.
  • Padažą supilkite ant daržovių. Užbarstykite likusį sūrį. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
{recipe|620}
{recipe|832}
{recipe|913}
{recipe|1135}
{recipe|1930}
{recipe|1985}
{recipe|2462}
{recipe|4088}