Amerikietiški desertai

Amerikietiškas obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-08-26 17:00
Kas jau kas, o amerikiečiai tikrai žino, kaip paruošti gardžius saldumynus! Kasdien šiais nuodėmingais saldėsiai piktnaudžiauti nepatariame, bet paskutinį vasaros savaitgalį tikrai galime pasilepinti.

Klasikinis amerikietiškas obuolių pyragas

Jums reikės: 320 g miltų, 180 g kepinių sviesto, 6–7 šaukštų vandens.

Įdarui: 5 kietesnių obuolių (dalis gali būti saldesnių), 170 g cukraus, 2 šaukštų krakmolo, 0,5 šaukštelio malto cinamono, žiupsnelio malto muskato, šaukšto citrinos sulčių.

  • Į elektrinį plaktuvą suberkite miltus, sudėkite kepinių sviestą, supilkite 6–7 šaukštus vandens ir užminkykite tešlą. Galima tai daryti rankomis: sviestą sukapokite, sumaišykite su miltais, sutrinkite pirštais trupinius, užpilkite vandenį ir užminkykite tešlą.
  • Suformuokite rutulį ir perskirkite į 2 nelygias dalis. Didesnį gabalą iškočiokite ir įtieskite į apvalią stiklo ar keraminę kepimo formą. Kitą dalį suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
  • Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, pašlakstykite citrinos sultimis.
  • Sumaišykite krakmolą, cukrų, muskatą ir cinamoną. Pabarstykite mišiniu obuolius ir išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų. Sukrėskite į formą su tešla. Iškočiokite likusią tešlą ir uždenkite įdarą.
  • Kraštus užspauskite, o paviršiuje padarykite keletą pjūvių.
  • Kepimo formą dėkite ant folijos ir apsukite kraštus, palikdami tik atvirą centrą. Kepkite 25 minutes. Nuimkite foliją ir kepkite dar 25–30 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.

Pyragėliai „Whoopie pies“

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Tešlai: 165 g juodojo šokolado (70 % kakavos), 110 g sviesto, 210 g cukraus, 3 didelių kiaušinių, 1 g vanilino, tarkuotos pusės citrinos žievelės, puodelio miltų, 2 šaukštų kakavos, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio druskos.

Kremui: 250 ml pieno, 2 šaukštų traiškytų migdolų, 70 g cukraus, 2 šaukštų miltų, 2 šaukštų kukurūzų krakmolo, 3 kiaušinių trynių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi ir aptepkite sviestu.
  • Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su sviestu. Palikite vėsti.
  • Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi, vanilinu ir takuotomis citrinos žievelėmis.
  • Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Supilkite kiaušinių plakinį ir kiek atvėsusį šokoladą. Išmaišykite. Šaukštu dėkite į kepimo skardą vienodus tešlos kauburėlius ir kepkite 6–8 minutes.
  • Pagaminkite kremą. Elektriniu plaktuvu išmaišykite kiaušinių trynius su cukrumi, miltais ir krakmolu.
  • Puode užvirinkite pieną. Į išplaktus kiaušinius šliūkštelėkite truputį pieno ir išmaišykite, supilkite į puodą su likusiu pienu, išsukite. Užkaiskite ir nesustodami maišyti kaitinkite ant mažos ugnies maždaug 5–8 minutes.
  • Įmaišykite migdolų trupinius, nukaiskite, uždenkite plėvele ir palikite atvėsti.
  • Dėkite kremo ant vieno sausainiuko ir užvožkite kitu.

Šokoladinis pyragas „Devil’s Food Cake“

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 300 g miltų, 10 g kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio druskos, 3 kiaušinių, 360 ml pieno, 150 g sviesto, 200 g cukraus, 120 g juodojo šokolado (70 % kakavos), 0,5 šaukštelio citrinų rūgšties.

Kremui: 250 g juodojo šokolado, 400 ml 35 % riebumo grietinėlės.

Glajui: 250 g juodojo šokolado, 30 g medaus, 100 g grietinėlės, 175 g sviesto.

  • Paruoškite kremą. Ištirpinkite šokoladą. Puode užvirkite pusę grietinėlės ir įmaišykite į šokoladą. Supilkite likusią šaltą grietinėlę. Uždenkite plėvele ir statykite į šaldytuvą 3–4 valandoms.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, 2 išardomas kepimo formas ištepkite sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
  • Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite 120 g šokolado.
  • Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
  • Sviestą išplakite su cukrumi ir nenustodami plakti suleiskite trynius, supilkite šokoladą.
  • Iki standumo išplakite baltymus su citrinų rūgštimi, įmaišykite į šokolado masę. Į miltus supilkite pieną ir sumaišykite su šokolado mase. Sukrėskite į formas ir kepkite 35–40 minučių.
  • Pagaminkite glajų. Ištirpinkite 250 g šokolado, sudėkite medų ir išmaišykite. Užvirkite grietinėlę ir įmaišykite į šokoladą. Kiek atvėsinkite ir įmaišykite 175 g sviesto. Išplakite iki purumo ir dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
  • Elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite šokolado kremą. Pyrago papločius perpjaukite horizontaliai pusiau ir storai aptepkite išplaktu šokolado kremu. Susluoksniuokite. Išorę dekoruokite glajumi.

Sūrio pyragas „New York“

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 200 g trapių sausainių, 100 g sviesto.

Kremui: 750 g tepamojo varškės sūrelio (pvz., „Philadelphia“), 180 ml grietinėlės, puodelio cukraus, 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus, 3 kiaušinių, pagal skonį tarkuotų citrinos žievelių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Elektriniu trintuvu sutrinkite sausainius.
  • Sviestą ištirpdykite ir sumaišykite su sausainių trupiniais iki vientisos masės. Sukrėskite į apskritą kepimo formą, tolygiai paskleiskite ir prispauskite prie dugno. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10 minučių. Išimkite ir palikite atvėsti. Orkaitės karštį sumažinkite iki 170 laipsnių.
  • Varškės sūrelį sumaišykite su kiaušiniais. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų, tarkuotas citrinos žieveles ir išmaišykite. Supilkite grietinėlę. Maišykite, iki masė taps vientisa.
  • Sukrėskite sūrio masę ant sausainių pagrindo, šaukštu tolygiai paskleiskite. Šaukite į orkaitę ir kepkite 70 minučių.
  • Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir palikite joje pyragą dar valandą. Atvėsusį pyragą apsukite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą kelioms valandoms.
{recipe|361}{recipe|703}{recipe|1723}{recipe|2932}{recipe|3838}{recipe|5564}

Ji24.lt

Naujausi straipsniai