Alfo Ivanausko savaitgalio receptas tiems, kurie pavargo nuo kugelio

Alfo Ivanausko bulvių apkepas/Organizatorių nuotr.
Alfo Ivanausko bulvių apkepas/Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2018-11-17 11:45
AA

Ruduo yra laikas, kai mūsų virtuvėse šėlsta bulvės. Niekam ne paslaptis, kad lietuviai mėgsta bulves, puikus to įrodymas – tradiciniai patiekalai ir garnyrai.

Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas vedėjas“, ragina išbandyti bulvių apkepą, kurį lengvai galite paversti ir mini tortu.

„Jei norite iš tiesų kažko naujo ir pajusti bulvės skonį, savaitgalio pietums pagaminkite bulvių apkepą su saldžiomis bulvėmis. Sluoksniuodami parodysite, koks elegantiškas gali būti apkepas. Jei norite daugiau saldumo, dėkite daugiau saldžiųjų bulvių. Miksuodami išgausite ne tik skirtingą skonį, bet ir vaizdą. O galiausiai ant jūsų stalo puikuosis mini tortas iš bulvių“, – sako A. Ivanauskas.

Pasak jo, daugiau kvapo ir skonio apkepui suteikia antiena, tačiau ją drąsiai galite keisti ir šonine.

„Tačiau valgydami šį patiekalą nepamirškite sako, nes tai nėra toks maistas, kurį reiktų valgyti dažnai“, – šypsosi A. Ivanauskas, rekomenduojantis jį valgyti su grietine, o norintiems liesiau – su jogurtu ir prieskoninėmis žolelėmis.

Alfo Ivanausko bulvių apkepas/Organizatorių nuotr.

Alfo sluoksniuotas apkepas

Jums reikės:

2 didelių bulvių

1 saldžiosios bulvės

70 g tarkuoto puskiečio sūrio

vytintos antienos – parūkytos filė

1 nedidelio svogūno

1 kiaušinio

200 ml grietinėlės

1 šaukšto speltų viso grūdo miltų

Druskos ir pipirų

Rozmarinų lapelių

Kaip pagaminti:

  1. Supjaustykite šiaudeliais svogūną, apkepkite alyvuogių aliejuje keptuvėje. Antienos parūkytą-vytintą filė lengvai paskrudinkite kartu su rozmarinų šakele.
  2. Supjaustykite bulves plonais griežinėliais. Sumaišykite kiaušinius, grietinėlę, sūrį, druską, pipirus ir miltus.
  3. Keksinėjė formoje sluoksniuokite bulves, sūrį, grietinėlės-kiaušinių padažą antienos filė ir vėl bulves. Kepkite apie valandą, kol bulvės bus minkštos.