Alfo Ivanausko sausainiai, kurie papuoš jūsų šventinį Velykų stalą

Alfo Ivanausko sausainiai Velykų stalui/Organizatorių nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2019-04-20 12:12
Velykų stalą gali papuošti ne tik margučiai, bet ir sausainiai. Tuo įsitikinęs Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas. Jis siūlo greitai pagaminamų sausainių su gėlėmis receptą.

„Šiuos pavasariu kvepiančius sausainius pagaminsite itin greitai. Galimos įvairios jų skonio interpretacijos – viskas priklauso nuo jūsų fantazijos ir prieskonių. Daugiausia šventiškumo priduoda augalai. Galite būti tikri, kad svečiai norės ne tik kiaušinius daužti, bet ir paragauti bei nusifotografuoti tokius sausainius“, – sako A. Ivanauskas, visiems linkėdamas gražių ir skanių Velykų.

Gėlėti kaip margučiai sausainiai

 8-10 asmenims reikės:

150 g margarino arba sviesto

100 g miltelinio cukraus

2 kiaušinių

Žiupsnelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės (nebūtinai)

220 g miltų

Cukraus pabarstyti

Valgomųjų gėlių

Alfo Ivanausko sausainiai Velykų stalui/Organizatorių nuotr.
Alfo Ivanausko sausainiai Velykų stalui/Organizatorių nuotr.

Kaip paruošti:

  1. Minkštą margariną (sviestą) suplakite su milteliniu cukrumi, sudėkite trynius, taip pat paplakite.
  2. Jei naudojate – suberkite žaliosios citrinos žievelę.
  3. Suberkite miltus, greitai užminkykite tešlą. Suformuokite volelį ir supjaustykite jį maždaug 0,5-0,7 cm storio skridinėliais. Sudėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepkite 8-9 min. 170 °C temperatūroje arba kol sausainių krašteliai taps auksinės spalvos. Viduriukas neturi patamsėti, neperkepkite.
  4. Ištraukite, kiekvieną sausainį patepkite baltymu, uždėkite po gėlę, dar kartą patepkite plonu sluoksniu baltymo ir pabarstykite cukrumi. Šaukite sausainius į orkaitę dar 1-2 min. kad apdžiūtų.
  5. Išimkite ir aušinkite ant grotelių. 

Naujausi straipsniai