Alfo Ivanausko receptas vėlyviems ir sotiems savaitgalio pusryčiams

Savaitgalio pietums Alfas Ivanauskas siūlo enčiladą su vištiena, čiorisu ir lęšiais/Asmeninio archyvo nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2019-05-18 12:00
Be šio patiekalo savo švenčių neįsivaizduoja meksikiečiai. Enčilados yra dėkingos dėl to, kad jas galima kurti iš ingredientų, kuriuos randate savo šaldytuve. Juk meksikiečių virtuvė yra tai, kas atsirado susimaišius daugybei skirtingų kultūrų.

„Receptas idealiai tiks, jei mėgstate mums gerai pažįstamas apkepus. Tik čia - įdomesnis jo variantas, Greitas, sotus - puikiai tinkantis vėlyviems savaitgalio pusryčiams ir pietums. Svarbiausia, kad viską pasigaminsite vienoje keptuvėje - galite tokį variantą išbandyti ir atvykus svečiams. Interpretuokite su ingredientais, pavyzdžiui, išbandykite skirtingų rūšių dešras. Šalia enčiladų dar pateikite įvairių šviežių daržovių.“, - sako Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas.

Savaitgalio pietums Alfas Ivanauskas siūlo enčiladą su vištiena, čiorisu ir lęšiais/Asmeninio archyvo nuotr.
Savaitgalio pietums Alfas Ivanauskas siūlo enčiladą su vištiena, čiorisu ir lęšiais/Asmeninio archyvo nuotr.

Enčilada su vištiena, čiorisu ir lęšiais

4 asm.

Gaminimas 40 min.

200 g vištienos filė

2 šviežių čioriso dešrelių

1 nedidelio svogūno

2 pomidorų

5–6 didelių juodųjų alyvuogių

Marinuotų Chalapos aitriųjų paprikų (pagal skonį)

2 šaukštų taco prieskonių

4 tortilijų

4 šaukštų taco padažo

100 g ementalio sūrio

100 g šviežio ožkų sūrio

Nedidelio ryšelio kalendrų

Mėtų (pagal skonį)

Alyvuogių aliejaus (kepti)

150 ml virtų lęšių

1. Supjaustykite vištieną ir dešreles vienodo dydžio gabaliukais. Gana smulkiai supjaustykite svogūną, pomidorus, alyvuoges ir Chalapos paprikas.

2. Mėsą sudėkite į keptuvę su alyvuogių aliejumi ir pakepkite. Suberkite svogūnus, dar kepkite 4–5 min., o po to sudėkite pomidorus, alyvuoges ir Chalapos paprikas, suberkite taco prieskonius ir išmaišykite. Kepkite apie 10 min. Pabaigoje įmaišykite lęšius.

3. Įdarą susukite į tortilijas, sudėkite rulonėlius į formą, gausiai aptepkite taco padažu ir užtarkuokite ementalio. Šaukite į orkaitę ir kepkite, kol sūris išsilydys.

4. Iškepusias enčiladas apibarstykite ožkų sūriu, kalendrų lapeliais bei mėtomis. 

Naujausi straipsniai